Samsung започва тестове на перископната камера на Galaxy S11

Samsung започва тестове на перископната камера на Galaxy S11

Информация на корейското издание The Elec сочи, че скоро Samsung ще започне да тества перископната камера на бъдещия Galaxy S11. За това подсказва доставката на тестови модули от друга корейска компания – MecaTech Systems. Модулите се използват за финална проверка на хардуера преди производителите да започнат доставките на компонентите.

Според слуховете Samsung ще използва перископен обектив с 5-кратно оптично приближение за Galaxy S11, а основната камера на устройството ще е със 108-мегапикселов сензор собствено производство. Междувременно се появи и слух, че корейците могат да внедрят в модела и спектрометър, който анализира химичния състав на обектите. Това може да има интересно практично приложение в редица направления като например определяне на броя калории в хранителни продукти, алкохолното съдържание в напитки и т. н.

Източник: The Elec

 • Докъде стигнахме....телефон със 108 мегапикселова камера (на кой му трябва?) и добре,че ще е новия спектрометър, че да ни казва колко ядем хахахах Този сензор ще прави 27 МР снимки като комбинира 4 пиксела в един. За мен ще е супер, пък на който не му харесва, винаги може да си намали резолюцията на 1 МР ако иска.
  Spikul
 • В момента подобно решение използва Huawei p30 pro, за да се реализира 5-кратното оптично увеличение...
  Боби13
 • Перископна камера?!?!
  Ще е задължителен апарат за екипажите на подводници :D
  algor
 • Докъде стигнахме....телефон със 108 мегапикселова камера (на кой му трябва?) и добре,че ще е новия спектрометър, че да ни казва колко ядем хахахах
  amato17
 • Наистина звучи впечатляващо.
  Spikul