Googlefier улеснява инсталирането на услугите на Google в устройства Huawei и Honor

Googlefier улеснява инсталирането на услугите на Google в устройства Huawei и Honor

От известно време Huawei пуска мобилни устройства с Android, в които липсват приложенията и услугите на Google, но съществуват начини те да бъдат добавени за потребителите, които не искат да разчитат само на AppGallery и алтернативните начини за набавянето им. В повечето случаи тези методи са прекалено сложни за обикновените потребители, така че не всичко е толкова лесно, колкото изглежда.

Точно това се опитва да промени приложението Googlefier. То е разработено от потребител на форума на XDA-Developers и представлява неофициален инсталатор на услугите и приложенията на Google. Според XDA е достатъчно да инсталирате в телефона APK файла от форума и след това да изпълните лесните за следване стъпки, без да е необходимо да ползвате компютър.

Приложението ще замени в телефона съществуващото приложение за резервни копия и ще инсталира в него софтуера LZPlay, който беше един от първите работещи методи за добавяне на приложенията и услугите на Google. След това то ще инсталира останалите базови услуги, а после ще можете да го оборудвате с Google Play Store и да се впишете в своя Google акаунт. Според XDA всичко отнема 5 – 7 минути, а ако следвате инструкциите, не би трябвало да се сблъскате с никакви грешки.

От сайта са изпробвали решението с Huawei P40 Pro и Huawei MatePad Pro с EMUI 10 и всичко е преминало без проблеми. Имайте предвид, че то няма да работи с EMUI 11, но засега и без това няма много телефони с него. Ако сте пробвали друг метод за инсталиране на GMS, е добре да ресетнете устройството и да започнете начисто, за да избегнете евентуални грешки. Приложението включва и опция за възстановяване на телефона в състоянието преди модификацията.

Засега Googlefier работи с устройства Huawei и Honor с Android 10 и EMUI 10. Няма списък със съвместими модели, но то ще си свърши работата, ако в телефона/таблета може да се инсталира LZplay. Има обаче някои версии на системния софтуер, с които то не е съвместимо, така че няма 100-процентова гаранция. Както и с другите методи нотификациите от приложенията, които разчитат на услугата на Google Firebase, няма да работят, но пък има други, които ползват собствени системи.

Източник: XDA-Developers


Втора употреба с гаранция

  • Добре, благодаря ви ! Иначе на S21 камерата е малко по-добра, но за батерията навсякъде се оплакват, а и тестовете навсякъде я дават доста зле. Ще мисля, благодаря отново.
    z_i_k_o
  • Камерата на S21 e по добра според мен. https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=4&idPhone1=10055&idPhone2=10152&idPhone3=10626
    Батерията при всеки е различно.
    Вито
  • Google drive през gspace си работи, но нямам наблюдения за посочената от теб програма :) Виж и в бг Андроид форума, където има тема за апарата и потърси мнения от хора, които го притежават! Успех, а за Xiaomi ще се въздържа :?
    Боби13
  • Знам, че ултрашироката на P40 е най-добрата, но упптребата му идва с особеностите, които Боби е споменал. Ако си ОК с дизайна на P30 pro, обаче, то логичния заместител е Mi Note 10 Pro - далеч по-добра батерия и равностойни камери от Р40. Ако си се кефиш на Р40, погледни Mi 10 Pro. Солидни и доказали се вече машини са, няма да си разочарован, ако наистина те вълнуват най-много камера и батерия.
    arakchiev
  • Да, за мейла ми е ясно, за гугъл драйва имаш ли наблюдения, че пак казвам, ползвам шийтс и т.н за работа и ми е основното :)
    z_i_k_o
  • Повечето приложения на Гугъл си работят, но не може да използваш акаунта си! За Gmail ползваш друг имейл клиент и си с акаунта си! През програмата gspace може да ползваш не само GMS, но имаш и Google play! Паролите и отметките на Chrome ги прехвърляш на Firefox или Edge и това е! Телефон може и без GMS, но само който е пробвал може да го разбере ;)
    Боби13
  • Не се занимавай и си вземи телефон с гугъл.
    Вито
  • Здравейте, дружина ! Обмислям да си купя нов телефон и се бях спрял на S21, но нещо започнах да се дърпам, като гледам батерията колко държи. Другият ми вариант е P40 Pro, като камерата и батерията са ми приоритет. Проблемът е, че ми трябват "глупостите" на Гугъл - gmail, google drive, sheets и т.н. Чета тук, че сте успели да ги добавите, но отговорите са няколко месеца назад. Някой може ли да сподели има ли проблем с гугълщините в този период и дали е сигурно, че ще могат да се инсталират и да работят коректно ?
    z_i_k_o
  • GMS ще изчезнат само при заводски :)
    Боби13
  • Конкретно при P40 Pro не работеше с версия 154, та върнах до 131 и се инсталира без проблем. После телефона се ъпдейтна до последните версии на EMUI, а услугите на Google останаха.
    chilko
  • Връщаш на по-стара версия и действаш :)
    Боби13
  • РАБОТИ С ВЕРСИЯ 10.1.0.150 , С ПО- ГОРНИ НЕ СТАВА ЗА СЕГА
    cappadona