Googlefier улеснява инсталирането на услугите на Google в устройства Huawei и Honor

Googlefier улеснява инсталирането на услугите на Google в устройства Huawei и Honor

От известно време Huawei пуска мобилни устройства с Android, в които липсват приложенията и услугите на Google, но съществуват начини те да бъдат добавени за потребителите, които не искат да разчитат само на AppGallery и алтернативните начини за набавянето им. В повечето случаи тези методи са прекалено сложни за обикновените потребители, така че не всичко е толкова лесно, колкото изглежда.

Точно това се опитва да промени приложението Googlefier. То е разработено от потребител на форума на XDA-Developers и представлява неофициален инсталатор на услугите и приложенията на Google. Според XDA е достатъчно да инсталирате в телефона APK файла от форума и след това да изпълните лесните за следване стъпки, без да е необходимо да ползвате компютър.

Приложението ще замени в телефона съществуващото приложение за резервни копия и ще инсталира в него софтуера LZPlay, който беше един от първите работещи методи за добавяне на приложенията и услугите на Google. След това то ще инсталира останалите базови услуги, а после ще можете да го оборудвате с Google Play Store и да се впишете в своя Google акаунт. Според XDA всичко отнема 5 – 7 минути, а ако следвате инструкциите, не би трябвало да се сблъскате с никакви грешки.

От сайта са изпробвали решението с Huawei P40 Pro и Huawei MatePad Pro с EMUI 10 и всичко е преминало без проблеми. Имайте предвид, че то няма да работи с EMUI 11, но засега и без това няма много телефони с него. Ако сте пробвали друг метод за инсталиране на GMS, е добре да ресетнете устройството и да започнете начисто, за да избегнете евентуални грешки. Приложението включва и опция за възстановяване на телефона в състоянието преди модификацията.

Засега Googlefier работи с устройства Huawei и Honor с Android 10 и EMUI 10. Няма списък със съвместими модели, но то ще си свърши работата, ако в телефона/таблета може да се инсталира LZplay. Има обаче някои версии на системния софтуер, с които то не е съвместимо, така че няма 100-процентова гаранция. Както и с другите методи нотификациите от приложенията, които разчитат на услугата на Google Firebase, няма да работят, но пък има други, които ползват собствени системи.

Източник: XDA-Developers

 • GMS ще изчезнат само при заводски :)
  Боби13
 • Конкретно при P40 Pro не работеше с версия 154, та върнах до 131 и се инсталира без проблем. После телефона се ъпдейтна до последните версии на EMUI, а услугите на Google останаха.
  chilko
 • Връщаш на по-стара версия и действаш :)
  Боби13
 • РАБОТИ С ВЕРСИЯ 10.1.0.150 , С ПО- ГОРНИ НЕ СТАВА ЗА СЕГА
  cappadona