GoPro Hero 9 Black предлага втори цветен дисплей и запис на 5К видео

GoPro Hero 9 Black предлага втори цветен дисплей и запис на 5К видео

GoPro представи новата екшън камера Hero 9 Black, която носи значителни подобрения в почти всички отношения спрямо предходните модели, но и цената вече е 450 долара, което е 50 долара повече. В комплекта обаче е включен и калъф за носене. Устройството вече може да снима 5K видео при 30fps, но поддържа и 4K при 60fps, а освен това може да прави и 20МР снимки вместо 12МР. Батерията в с капацитет 1720mAh, което е с 40% повече спрямо предходния модел.

Завръща се и опцията за сваляне на предпазното стъкло над обектива, което позволява замяната му при надраскване или пък монтиране на филтри и други аксесоари. Компанията ще предложи и Max Lens модул, който срещу 99 долара ще добави по-широко зрително поле и изправяне на хоризонта независимо от ориентацията на камерата. Поддържат се и другите модули за Hero 8 Black, които имат леки подобрения.

Другата голяма промяна е свързана с предния дисплей, който вече е цветен и улеснява кадрирането на снимки и видео. Задният екран също е променен и вече е с диагонал 2.27" вместо 1.95" в предходния модел. Това плюс по-голямата батерия води и до леко увеличаване на размерите на камерата. Сред новостите откриваме и подобрение в системата за стабилизация HyperSmooth, както и нови режими в TimeWarp.

В софтуерно отношение са налични нови опции за начало и спиране на записа в определен ден и час време, както и възможност да зададете запис с определена продължителност. Сред другите добавки са функциите HindSight и LiveBurst. GoPro Hero 9 Black се предлага за 450 долара или 350 долара, ако я вземете с едногодишен абонамент за облачната услуга GoPro Plus. Цената на камерата в Европа е 480 и 380 евро съответно без и с абонамент.

 • Супер. А колко издържа батерията при снимане примерно на 2.7К 60 и на по-високи резолюции (да речем UHD на 30 кадъра)? Имал ли си изключвания от прегрявания или проблеми със записа, или електронно ограничение на резолюция до определено време? До два часа включена с екстрите или до два часа видео?

  Това за уеб-камерата е наистина полезно.

  Ще изчакам мнения за 9-ката. За момента Ghost-ът ми върши чудесна работа, а и като гледам, не бързат да го ъпдейтват с нов модел. За мен, най-важният фактор е батерията, затова купих и голямата такава, която е три пъти по-голяма от вградената.
  MEnergy
 • -
  npet
 • Пробвах да видя, дали я има за предварителна поръчка в Амазон и има само 8. Странното е https://www.amazon.co.uk/GoPro-HERO8-Black-Hypersmooth-Stabilisation/dp/B07YGSXVB8/ref=sr_1_3?dchild=1&keywords=GoPro%2BHero%2B9%2BBlack&qid=1600324356&sr=8-3&th=1 , че изложените коментари за 8-цата са всички на "топ 500" списвачи на ревюта, което обикновено означава или безплатен продукт, или позитивно ревю. Повечето реални такива се оплакват силно от живота на батерията и някои - от качеството на картината. Това е за 8. Аз лично имам Ghost 4K, който снима 4К само на 24 кадъра, но си купих допълнително голяма батерия, която държи 4-5 часа снимане във всякаква резолюция, прави страхотни видеа през нощта, има задоволително аудио, но и вход за външен микрофон, но най-важното е, че е с аеродинамична форма и може да се монтира и използва и на мотоциклет, и навсякъде при високи скорости. GoPro дизайнът и до момента е парче-правоъгълник, стоящ като буца, където и да го монтираш. А и на тази цена с малко по-голяма батерия се съмнявам батерията на 9-ката да държи много повече. Отделно, Ghost-ът грее яко. Тези 5К и 4К 60fps не само ще греят, ами ще нагряват батерията, съответно скъсяват времето за работа и живота й.
  MEnergy