Хакер проникна в сървърите на T-Mobile

Хакер проникна в сървърите на T-Mobile
Хакер е имал достъп до съдържанието върху сървърите на американското подразделение на T-Mobile повече от година, като през това време е следял електронната кореспонденция на американските тайни служби, придобивал е потребителски пароли и номера на социални осигуровки и дори е свалял снимки на холивудски знаменитости, направени със Sidekick, които след това разпространявал в IRC чат стаи. 21-годишният Никълъс Джейкъбсън е имал достъп до информацията на всеки от 16,3 милиона абоната на T-Mobile, а компанията, която е знаела за проникването още от юли миналата година, не е предупредила потребителите си.

 • Явно иска да каже, че там пише, че той е имал само ограничен достъп. И освен това там пише, че те веднага са го забелязали и хванали, а тук че са знаели, но не са казали. Пише също и че е взел номерата само на 400 потребителя, а не е имал достъп до всичките 16,8 милиона. Ама ако питате мен тия в чуждият сайт въобще лъжат. Пазили са всичко в тайна, но след като е излязло на яве, за да не излязат идиоти тяхните специалисти по сигурността са започнали да си измислят "Ха ние направихме всички, той имаше само ограничен достъп, знаехме че краде тези номера, ама го оставихме за малко да си мисли, че е успял..." такива глупости. Щото иначе ще излезе, че Т-мобил не се грижат изобщо за потребителите си и ще ги загубят (като Мтел). не виждам къде е проблема и на дадения линк пише същото - повече от година е имал достъп и е крал информация и снимки. However, T-Mobile's statement leaves questions. While the mobile phone service claimed to have locked out the intruder in late 2003, the indictment states that the network trespass for which Jacobsen is being charged happened between 15 March 2004, and 26 October, 2004. The SecurityFocus report also points to several pictures that have appeared on the internet, which apparently were stolen from the accounts of celebrities.
  DefaultUser
 • Kakvo po-tochno iskash da kajesh spriamo ideiata ?!?! Явно иска да каже, че там пише, че той е имал само ограничен достъп. И освен това там пише, че те веднага са го забелязали и хванали, а тук че са знаели, но не са казали. Пише също и че е взел номерата само на 400 потребителя, а не е имал достъп до всичките 16,8 милиона. Ама ако питате мен тия в чуждият сайт въобще лъжат. Пазили са всичко в тайна, но след като е излязло на яве, за да не излязат идиоти тяхните специалисти по сигурността са започнали да си измислят "Ха ние направихме всички, той имаше само ограничен достъп, знаехме че краде тези номера, ама го оставихме за малко да си мисли, че е успял..." такива глупости. Щото иначе ще излезе, че Т-мобил не се грижат изобщо за потребителите си и ще ги загубят (като Мтел).
  DefaultUser
 • Hubavo e pyrvo da se chete povechko predi da se razprostraniava "informacia" http://software.silicon.com/security/0,39024655,39127056,00.htm Е, и??
  DefaultUser
 • Hubavo e pyrvo da se chete povechko predi da se razprostraniava "informacia" http://software.silicon.com/security/0,39024655,39127056,00.htm Kakvo po-tochno iskash da kajesh spriamo ideiata ?!?!
  DefaultUser