HBO даде зелена светлина на екранизацията на The Last of Us

HBO даде зелена светлина на екранизацията на The Last of Us

Сериалът по изключително успешната игрова поредица The Last of Us ще бъде реализиран, става ясно от информация на Hollywood Reporter. Изданието потвърждава, че работата по сериала напредва под ръководството на Крейг Мазин (Чернобил) и сценариста и творчески директор на игрите Нийл Дръкман. Продуценти са HBO и Sony Pictures TV заедно с PlayStation Productions, Word Games и разработчикът на поредицата Naughty Dog.

Засега се знае малко за сюжета, но действието в сериала се развива 20 години след разрушаването на съвременната цивилизация и се фокусира върху контрабандиста Джоел, който получава задачата да изведе малката Ели извън специалната зона за карантина, в която е наложен жесток режим. И за двамата предстои брутално пътешествие, в което трябва да разчитат един на друг и се борят за своето оцеляване.

Очакваше се пилотния епизод да е режисиран от Йохан Ренк (Чернобил), но заради други ангажименти се е наложило да откаже работата. През лятото Мазин коментира за BBC, че сериала ще включва нов материал и пресъздадени по нов начин сцени от двете игри. Според него целта е зрителите да се влюбят в The Last of Us отново, но по съвсем нов начин. Те ще са пасивни наблюдатели без интерактивните възможности на игрите, така че създателите са подготвили нови преживявания и повече герои.

Източник: Hollywood Reporter


Втора употреба с гаранция