HMD Global готви нова версия на Nokia 3650

HMD Global готви нова версия на Nokia 3650

От известно време HMD Global съживява имената на класически телефони от архива на Nokia, за да ги добави към нови устройства, които имат малко общи черти със своите предшественици. Нова информация от руския сайт Mobiltelefon разкрива, че следващото устройство в серията ще носи името на друг специален телефон на Nokia и това е 3650.

Устройството, което ползваше базираната на Symbian платформа Series 60, се появи на пазара през 2003 и изненада всички със своята клавиатура с необичаен дизайн. В нея цифрите бяха разположени в кръг, което навяваше асоциации с телефоните с шайба. Това не се хареса на много потребители и затова по-късно компанията пусна модела 3660 с традиционна клавиатура.

Засега не е ясно кога да очакваме новото устройство и какви елементи от своя предшественик ще предложи, но по традиция това е времето, в което HMD Global представя телефоните си за първата половина на годината. Обикновено това става на мобилния конгрес, но тъй като тазгодишното издание е преместено през лятото, предполагаме, че премиерата ще е самостоятелно.

Източник: Mobiltelefon