HMD Global пуска глобална услуга за роуминг на данни

HMD Global пуска глобална услуга за роуминг на данни

Заедно с новите телефони с марката Nokia HMD Global представи и първата си услуга. Тя се нарича HMD Connect и осигурява роуминг на данни в глобален мащаб, като позволява на пътуващите потребители да останат свързани навсякъде по света и в същото време да имат пълен контрол над своята тарифа.

За да се възползвате от услугата, първо трябва да поръчате SIM карта (през сайта или едноименното приложение) – стартовият пакет струва 19.95 евро и включва 1GB данни и разходите за доставка с DHL. Ако заявите повече от един брой, следващите пакети са на цена 10 евро.

Този пакет с 1GB данни е валиден за 14 дни след първото използване, а в зависимост от зоната на страната, в която ще го ползвате, на разположение имате 1GB, 500MB или 250МВ. За 5 евро можете да добавите още 1GB, но това не удължава периода на валидност.

HMD Connect стартира в бета етап и се осигурява в партньорство с Greenwave System и местни оператори. В момента услугата работи в над 120 страни по света, но компанията обещава да разшири обхвата на действие.