Redmi K30 Pro ще предложи два 64MP сензора

Xiaomi ще представи най-новия си смартфон в серията Redmi K30 – Redmi K30 Pro, на 24 март, а броени дни преди това от компанията споделят интересни детайли, свързани с камерата на устройството. От публикация в китайската социална мрежа Weibo разбираме, че Redmi K30 Pro ще включва два 64MP сензора Sony IMX686 в основната си камера. Единият от тях ще разполага с телефото обектив за 3-кратен оптичен зуум и до 30-кратен дигитален.

64-мегапикселовият сензор е с размер 1/1.7 инча и използва технология за сливане на 4 пиксела в 1, като в резултат на това се заснемат изображения с размер 16MP и големина на пикселите 1.6 микрометъра (μm). Той има възможност и за заснемане на видео в резолюция до 8K.

Достъпни са редица семпъли от камерата на Redmi K30 Pro, които показват възможностите за заснемане с различна степен на приближение – от 0.6-кратно до 30-кратно. Това e възможно благодарение на наличието на различни обективи. И двата 64MP сензора ще предложат оптична система за 4-осово стабилизиране на изображението. За целта се използват данни от жироскопа и акселерометъра. Освен всичко виждаме Redmi K30 Pro в още един цвят, сив.

Източници: Weibo (1), (2)