HMD Global работи по смартфон Nokia с 5 камери, твърди слух

HMD Global работи по смартфон Nokia с 5 камери, твърди слух

Nokia направи големи крачки напред в развитието на камерафоните, докато още се занимаваше с производството на смартфони. Няма как да забравим иновативни продукти като 808 PureView, чиято технология по един или друг начин намери място и в други продукти на компанията и ни накара да започнем да гледаме сериозно на фотографските възможности на мобилните камери. С идването на HMD Global, която произвежда смартфони с познатото лого, мнозина се надяваха в тях да се появят и технологиите от миналото, но засега очакванията не се оправдаха.

От друга страна стартъп компанията е в бизнеса с телефони малко над година, а подобни мащабни проекти определено изискват време. Все пак първите стъпки са направени и продуктите на HMD Global отново включват технологии на германската компания Zeiss. Следващите действия могат да се окажат много по-интересни, което разкрива информация от китайския сайт VTechgraphy. В нея се цитира участник от форума Nokibar в Baidu, който споделя, че HMD Global разработва безрамков смартфон, който ще има цели 5 камери върху задния панел. Твърди се, че оформлението на зоната на камерата е като в Lumia 1020, но в нея има 7 отвора – 5 за камерите и по един за светкавица и сензор с неизвестно предназначение.

Информацията беше потвърдена и от друг участник във форума, който може би е служител на Foxconn. Засега става за прототип, а компанията обмисля най-добрия начин за производство, така че има голяма вероятност устройството да не достигне до пазара. Засега няма информация как ще работят петте камери – дали ще действат като фотоапарата Light L16? Сред останалите детайли за телефона влизат плосък дисплей със съотношение 18:9 и стъклен заден панел, който би трябвало да прилича на този в очаквания след месец Nokia 9. Сензорът за отпечатъци също ще бъде върху задния панел.

Източникът споделя детайли за други продукти на HMD Global. Според него второто поколение на Nokia 6 ще се предлага и в син вариант със златни акценти – международната версия на устройството би трябвало да видим на мобилния конгрес. Другите детайли включват работа по наследник на Nokia 8 с безрамков дисплей и потвърждение, че Nokia 9 отново ще ползва Snapdragon 835, защото заради Samsung Snapdragon 845 няма да е достъпен за HMD Global преди втората половина на годината. Устройството би трябвало да предложи извит дисплей и водоустойчив корпус.

Източник: Nokiamob (1), (2)

  • Това е на Nokia, а те скоро прекратиха проекта.
    chilko
  • Ами те имаха едно Ozo 360 и явно са решили да си го натикат в телефоните. Сега първата половина, догодина и останалата
    ipolit