Honor 10 получава технологията GPU Turbo в Китай

Honor 10 получава технологията GPU Turbo в Китай

Скоро след като представи официално технологията GPU Turbo, Huawei започна да я добавя в съвместимите с нея телефони. Вече писахме, че китайските потребители на серията Mate 10 могат да се включат в отворените тестове на ъпдейта до Android 8.1 и EUMI 8.1, който включва достъп до разработката, а освен това компанията е готова да зарадва и ползващите модела Honor 10, който от началото на този месец се продава и в България.

Засега тестовете са отворени за китайските потребители, но според скорошната информация от Huawei разпространението на ъпдейта с технологията за устройството ще започне през юли, заедно със серията P20, Mate RS Porsche Design, Nova 2s и таблета MediaPad M5.

Както вече писахме, според компанията GPU Turbo може да подобри ефикасността на обработката на информацията от графичния ускорител с до 60%, като в същото време намалява консумацията на енергия с 30%.

Твърди се, че технологията осигурява голямо предимство при мобилния гейминг и позволява на устройствата с нея да се представят по-добре при забавления с игри от останалите смартфони на пазара. Заедно с това тя може да подобри визуалното качество на изображението и работи не само с флагмански устройства, но и с модели на Huawei от среден клас с чипсет Kirin.

Източник: GizmoChina