Honor 8X вече получава Android Pie с EMUI 9 и в Европа

Honor 8X вече получава Android Pie с EMUI 9 и в Европа

В началото на месеца Honor започна да разпространява в Китай ъпдейта до Android 9 Pie за Honor 8X и явно вече е ред и на останалите региони да получат достъп до новия софтуер. Според информация от XDA Developers обновяването вече е налично в Македония, така че не е изключено съвсем скоро да е налично и за българските потребители.

Ъпдейтът е с големина 3.14GB и носи множество промени като опростен интерфейс, нови функции в диктофона, Huawei Share 3.0 и множество оптимизации на системата, ускоряват работата на системата и стартирането на приложенията. Преди месец компанията обяви, че доставките на серията Honor 8X са достигнали 10 милиона броя, което е много добро постижение за няколкото месеца на пазара.

Източник: XDA Developers

Ново (25.03)

Honor обяви, че разпространението на ъпдейта е започнало на 18 март и ще продължи до 11 април. Сред добавките е и функцията Password Vault, която предлага по-голяма сигурност при съхранението на потребителските данни и пароли. Актуализацията прави AI по-достъпен за потребителите на HiVision – асистент за пътуване, пазаруване и превод, задвижван от AR. Обновената операционна система въвежда и безжично проектиране, което осигурява изживяване, подобно на десктоп преживяването, когато устройството е свързано безжично с телевизор или монитор през Miracast.

Новата версия на EMUI увеличава цялостната производителност с 12,9% и съкращава времето за стартиране на приложенията. Освен това намалява броя на EMUI елементите в настройките с 10%, което значително улеснява използването на устройството. Друга ключова характеристика на EMUI 9.0 е естественият UX дизайн, който осигурява последователност при оформлението на интерфейса, съчетано с минималистичен стил, вдъхновен от природата.

Оферти на деня