Xiaomi Mi A3 и A3 Lite може да имат сензор за отпечатъци в дисплея

Xiaomi Mi A3 и A3 Lite може да имат сензор за отпечатъци в дисплея

Xiaomi представи първия си смартфон, който е част от програмата Android One, през 2017 - това е Mi A1. Миналата година компанията пусна неговия наследник Mi A2, а сега научаваме, че в процес на разработка е и трето поколение на серията. Според информация от потребител на XDA Developers компанията работи върху два модела с Android One, които най-вероятно ще се появят на пазара като Mi A3 и Mi A3 Lite.

Източник на XDA Developers също потвърждава за същестуването устройства с кодовите имена „bamboo_sprout“ и „cosmos_sprout“. Добавката „sprout“ е налична в кодовите названия на всички модели с Android One. Очаква се двата смартфона да разполагат със стандартната версия на Android Pie при премиерата си. По-интересно е споменаването на съкращението fod (fingerprint on display), което може да указва наличието на вграден в дисплея четец за отпечатъци. Тъй като устройствата в серия Mi A са в среден клас, едва ли ще бъде използвано ултразвуковото решение, налично в Galaxy S10 и S10+.

Очакванията са Mi A3 и Mi A3 Lite да разполагат с двойна основна камера и селфи камера с 32MP сензор и възможност за комбиниране на пикселите при снимане на тъмно. Сред останалите параметри може да видим чипсет Snapdragon от серия 7хх при Mi A3 и Snapdragon 6xx в Mi A3 Lite. XDA Developers са открили и трети нов модел, който е с кодовото име „pyxis“ и най-вероятно е версия на някой от двата модела, предназначена за Китай. Този смартфон ще използва графичния потребителски интерфейс MIUI.

Източник: XDA Developers

Оферти на деня