Honor Play може да е с нова операционна система на име Kirin OS

Honor Play може да е с нова операционна система на име Kirin OS

Huawei ще представят на 6 юни своя геймърски смартфон Honor Play. От предварителните анонси става ясно, че устройството ще предлага на своите притежатели 4D преживяване, но засега се знае малко за самия телефон. Преди дни в сайта на китайския регулатор TENAA беше забелязан нов модел на Huawei с продуктов код LLD-AL30, но поне за момента изобщо не е сигурно, че това е Honor Play.

Междувременно в интернет пък се появиха изображения на телефона, от които се вижда, че той няма да ползва Android, а ще е с операционна система на име Kirin OS, която според снимката е базирана на Linux. Не е изключено това да е революционната технология, за която Huawei намекна наскоро. За нея се знае малко, но се очаква да увеличи скоростта на устройството.

Естествено за момента наличието на Kirin OS не е официално потвърдено от страна на Huawei, която наскоро потвърди, че ще подкрепя Android, и е напълно възможно публикуваните снимки да не са автентични. Така или иначе до премиерата остава една седмица, така че съвсем скоро мистерията около загадъчния геймърски смартфон ще бъде разбулена.

Източник: GizChina