Honor с AI приложение за незрящи и обновена IoT стратегия за умен дом

Honor с AI приложение за незрящи и обновена IoT стратегия за умен дом

Изложението IFA не мина без новини и от Honor, която използва случая, за да представи няколко нови разработки. Една от тях е приложението PocketVision, което ползва изкуствен интелект, за да улесни четенето за незрящите и хората със слабо зрение. То е разработено от Eyecoming и разполага с три основни режима – Text-to-Speech (текст към говор), Zoom-In (увеличаване) и Negative Image (негативно изображение), за да помогне на хората да четат по-добре.

Text-to-Speech разчита на Honor HiAI и OCR технология за бързо и точно конвертиране на изображения в текст. Този режим може да прочете текста от книги, документи, менюта и т.н. Режим Zoom-In ползва 48МР основен сензор и 8МР камера с ултраширокоъгълна оптика за приближаване на текста чрез бутоните за контрол на звука, така че и най-дребният шрифт може да бъде прочетен. Последният режим осигурява различни филтри за подобряване четимостта и повишаване на контраста на текста.

За да допринесе за повишаване на общата осведоменост за пречките, с които се сблъскват незрящите и частично незрящите хора, Honor си партнира с Кралския национален институт за слепи хора (RNIB). PocketVision поддържа английски, португалски, немски, испански, италиански и китайски език и вече може да бъде изтеглено безплатно от Huawei AppGallery.

Заедно с това компанията обяви, че Honor 20 Pro ще се предлага в нов цвят на име Iceland Frost, който е вдъхновен от ледниковата лагуна Йокулсарлон в Исландия. Снимките показват интересно седефено оцветяване, което се променя според светлината. Потребителите на серията Honоr 20 ще получат ъпдейт до бета версията на EMUI 10.0/Magic UI 3.0 на базата на Android 10 през последното тримесечие на годината.

Другата новина от Honor е новата IoT стратегия 1+8+N, която включва смартфони, осем категории други устройства и широка гама съпътстващи продукти от партньори. Част от серията е фитнес гривната Honor Band 5, която ще бъде налична на препоръчителна цена на дребно от около 30 евро. Миналия месец компанията представи и своя първи продукт с платформата HarmonyOS – това е телевизорът Honor Vision.

Оферти на деня