HP пак ще стъпи на пазара на смартфони

HP пак ще стъпи на пазара на смартфони
Миналия месец HP сформира ново подразделение, което да се фокусира върху разработката на таблети, но изглежда, компанията не възнамерява да спре дотук. От интервю за Fox Business News на шефа на компанията Мег Уитман става ясно, че HP работи по завръщането си на пазара на смартфони, макар и засега да не е ясно кога точно ще стане това. Според нея предлагането на смартфон е неизбежен ход, тъй като в много страни по света това ще е първото компютърно устройство за мнозина и тъй като HP е компютърна компания, тя ще трябва да се възползва от тази форма.

 • [Quote]HTC бяха много авангарден производител... през 2005 година.[/Quote] HP имаш предвид?
  TheNextOne
 • HTC бяха много авангарден производител... през 2005 година. От тогава започнаха да спестяват, влагайки евтини материали и компоненти в устройствата. Това им носеше добри печалби, както и на Nokia , до момента в който не се появи конкурент , като Apple и пазарният дял на "спестителите" тръгна да падат главоломно надолу. HP се оказаха лош купувач. От момента в който купиха Palm, започнаха да съкращават производството и продават активите. Вероятно са пазарурували патентното портфолио на Palm и друго за тях няма значение. Сега когато са поставени пред невъзможност да вземат от дела на IBM при корпоративните клиенти, отново се обръщат към сматрфоните, но е вече късно и мандалото хлопна.
  A4i
 • [Quote]99% сигурен съм че СЪЩОТО 1:1 мнение видях преди месеци от същия индивид в тема подобна на тази. Dafuq is happenin' here??? Бот ли си, к'во си?[/Quote] И като си видял какво? Последователен съм в мненията си и поддържам мнението си относно боклуците в бранша....
  InLine
 • 99% сигурен съм че СЪЩОТО 1:1 мнение видях преди месеци от същия индивид в тема подобна на тази. Dafuq is happenin' here??? (whistle) Бот ли си, к'во си?
  fintaraBG
 • WebOS наистина е супер и все още е актуален. За съжаление едва ли ще продължи да се развие, дори като open source проект. Надеждата ми е в BlackBerry 10, която копира успешно част от идеите на WebOS, но ще трябва да почакаме до другата година.
  strk
 • Честно казано съм очарован от мненията ти, които искрено ме забавляват. Продължавай в този дух! Иначе по темата: според мен очаквано решение, но защо трябваше първо да затрият Палм и прекрасната WebOS ?!?! Ако сега стартират отново най-вероятно ще препочетат WP, вместо да развият идеите на Палм, което е тъпо. Далеч съм от мисълта, че WP е кофти, но във времената, в които съвременните тъч инерфейси се налагаха, Палм с WebOS можеше да се превърне в най-големия конкурент на Епъл (а защо не и да ги мине), тъй като беше изключително модерен, напредничав, завършен и функционален продукт, който превъзхождаше iOS 4 (далечната 2008г.) ..
  asenna5