HP представи Slate 7 с Android 4.1 Jelly Bean. Продажбите започват през април

HP представи Slate 7 с Android 4.1 Jelly Bean. Продажбите започват през април
Отдавна се носят слухове, че HP подготвят таблет с Android, но компанията най-сетне сложи край на спекулациите, като представи устройството. Таблетът се казва простичко HP Slate 7 и ще го видим по магазините от април. Както подсказва името му, устройството е със 7-инчов дисплей с резолюция 1024 х 600 пиксела. От компанията обещават и че ще предоставя добра картина от различни ъгли и ще се справя добре и при намалено осветление. Таблетът ще бъде задвижван от двуядрен процесор ARM Cortex-A9 с работна честота 1,6GHz в комбинация с 1GB RAM и 8GB потребителска памет, към която винаги можете да добавите още чрез microSD слота. Slate 7 ще поддържа работа с 802.11 b/g/n и Bluetooth 2.1. Камерите му са две - основна 3 МР и допълнителна за VGA за видеоразговори. Оборудван е и с говорители с технология Beats Audio. Корпусът на таблета е от неръждаема стомана и е с дебелина 10,7 мм. От HP обещават, че батерията му стига за около пет часа работа.
Версията на Android, която ще използва SLate 7, е 4.1 Jelly Bean и на HP им се е наложило малко да поработят върху нея, за да интегрират функцията ePrint и Beats Audio технологията. Въпреки това софтуерът на таблета осигурява и пълен достъп до услугите на Google. С ePrint пък потребителите ще могат да разпечатват документи от всеки съвместим принтер HP, който се намира наблизо.
Изглежда, че HP няма да печели много от Slate 7, тъй като цените в магазина ще започват от 169 долара. Това може би го прави до известна степен конкурентен на Nexus 7, който струва 199 долара, но пък може да се похвали и с по-добри технически характеристики.