HTC ChaCha и HTC Salsa за феновете на социалните мрежи

HTC ChaCha и HTC Salsa за феновете на социалните мрежи
Оказа се, че предварителната информация за имената на двата Facebook телефона на HTC не е вярна. Моделите се казват HTC ChaCha - телефонът с QWERTY клавиатура, и HTC Salsa. Устройствата са позиционирани по-скоро в средния клас смартфони и ако трябва да ги сравним с други продукти на HTC, са някъде около Wildfire, но цената им може да се окаже и по-висока. И двата телефона работят с процесори Qualcomm MSM7227 с работна честота 600 MHz и разполагат с по 512 МВ RAM и ROM памет. Точно каквато беше и предварителната информация, защото данните всъщност ще се извличат от облака, а няма да се съхраняват в паметта на телефона.

И двата модела имат 5 МР камера и разполагат с Wi-Fi възможности, поддържат Bluetooth 3.0 и са оборудвани с GPS. Дисплеят на HTC ChaCha е с диагонал 2,6", а на HTC Salsa - 3,4", като резолюцията и на двата екрана е HVGA.
И двата телефона ще използват Android 2.3.3 Gingerbread, но можем да очакваме доста промени, отчасти заради малкия екран на HTC ChaCha и, от друга страна, заради интеграцията с Facebook. Допълнителният бутон, който носи логото на социалния портал, ще служи за директно споделяне на съдържание, което в момента е на екрана или в слушалките ви. Потребителите ще имат възможност да добавят коментари, тагове и да създават нови папки, преди да пуснат съдържанието в профила си във Facebook. В календара на Android пък автоматично ще излизат и събитията, които можете да видите и във Facebook, заедно с информация за потвърдилите присъствие и коментарите към публикацията. Личните съобщения от Facebook пък ще се получават в обща входяща кутия, а статусът на потребителите от чата на социалния портал ще се вижда в адресната книга на телефона. За момента от HTC не споделят информация каква ще бъде цената на телефоните, но очакваме те да са по-достъпни. Ще ги видим на пазара в края на второто тримесечие на 2011 г., като английското поделение на Vodafone е един от споменаваните партньори, които ще разпространяват HTC ChaCha.