HTC Desire 310 показва намалено присъствие на интерфейса Sense

HTC Desire 310 показва намалено присъствие на интерфейса Sense
За мнозина бюджетният смартфон HTC Desire 310, който беше анонсиран наскоро, вероятно не представлява особен интерес, но всъщност устройството може да се окаже по-важно. По отношение на техническите характеристики няма много изненади, а очакваната цена е значително по-висока от тази на по-мощния Motorola Moto G, но все пак промените в софтуерно отношение предизвикват интерес.

По-внимателно проучване на съобщението за пресата и осигурените официални изображения на смартфона разкриват, че компанията не споменава никъде интерфейса Sense, но посочва, че ще бъде включена познатата функция BlinkFeed. Устройството работи с Android 4.2, а сравнение с предшественика Desire 300 показва, че някои от иконите вече са стандартните за Android, а не модифицираните от Sense.

Това подсказва, че в определени случаи HTC възнамерява да намали промените в интерфейса и просто да добави някои от софтуерните си функции (като BlinkFeed и Video Highlights) към стандартната версия на Android. Компанията пояснява, че в телефоните й винаги ще има основно HTC Sense преживяване, но за да може да реагира по-бързо на пазара, предприема различни подходи към осигуряването му.

Така, вместо да оптимизира за нови телефони цялата платформа HTC Sense, компанията смята за по-важно да им осигури ключови функции. Не е изключено този подход да е запазен само за моделите с чипсети от MediaTek, които между другото са и основната причина Desire 310 да използва Android 4.2 - просто това е максималната версия, която поддържат засега.

http://www.pocket-lint.com/news/127747-the-htc-desire-310-might-be-more-significant-than-you-think