HTC Desire Eye поставя акцент върху фотографията с 13MP предна камера

HTC Desire Eye поставя акцент върху фотографията с 13MP предна камера
По време на събитие озаглавено Double Exposure, което се проведе в Ню Йорк преди броени минути, HTC анонсира нов хардуер и софтуер, които са фокусирани върху мобилното фотографско преживяване. Компанията представи смартфона Desire Eye, който предлага две 13МР камери (задна и предна) с две двойни LED светкавици с различна цветна температура за получавана по-естествени цветове на кожата.

Предлага 5,2" дисплей с full HD резолюция, има водоустойчив корпус, който му позволява да изкара половина час на дълбочина до метър и се предлага в двуцветен корпус. Смартфонът е с дебелина 8.5 мм и тежи 154 грама. В хардуерно отношение откриваме четириядрен чипсет Snapdragon 801 с честота 2,3GHz, 2GB RAM, 16GB вградена памет и батерия с капацитет едва 2400 mAh. Продажбите започват през октомври на цени поставящи телефона между Desire 820 и One (E8).

Устройството включва и набор от софтуерни подобрения, обединени в пакета HTC Eye Experience, който през следващия месец ще бъде достъпен и за други смартфони на HTC (HTC One (M7), HTC One (M8), HTC One E8, HTC One mini, HTC One mini 2, HTC One max, HTC Desire 816, HTC Desire 820 и HTC Butterfly 2). Новите функции включват следене на до 4 лица в кадър при провеждане на видео разговори (поддържат се повечето популярни приложения като Skype, Line, Hangouts и WeChat), изрязване на лицето от предната камера и налагането му върху изображението от основната плюс заснемане на аудио селфита.

Останалите добавки включват правенето на снимки и видео с двете камери, опция за ауто селфи за автоматично заснемане при задържане на телефона неподвижно за няколко секунди и дори управление чрез гласови команди. Добавена е и функция за разделяне на екрана, с която в снимка или видео се комбинират снимки и видео от предната и задната камери, както и опция за получаване на кадър, в който са смесени две лица. Има и ефекти, придаващи ретро вид на селфи снимките.

Повече снимки има тук:
http://www.engadget.com/2014/10/08/htc-desire-eye/
http://www.theverge.com/2014/10/8/6945967/htc-desire-eye-selfie-phone-announcement

http://blog.htc.com/2014/10/double-exposure/