HTC Desire HD все пак остава без Android 4.0

HTC Desire HD все пак остава без Android 4.0

Поредните новини около това дали HTC Desire HD ще получи ъпдейт до Android 4.0 или не ни напомнят донякъде на ситуацията с HTC Desire преди година. Тогава компанията първоначално заяви, че ще осигури обновяване на софтуера до Android 2.3, после реши да не го прави, а след това, заради натиск от потребителите, все пак осигури такъв ъпдейт. Сега положението с HTC Desire HD е подобно.

Първоначално смартфона влизаше в плановете за тайванците за обновяване до Android 4.0, но през последните дни се появи информация, че такъв ъпдейт няма да има. HTC се намеси, за да успокои потребителите, като първо заяви, че продължава работата по обновяването, а след това предпазливо уточни, че разглежда вариантите дали такова може да бъде осигурено.

За жалост последните новини не са добри. HTC обнови информацията за ъпдейтите до Android 4.0 в блога си и от нея разбираме, че след продължително тестване, компанията е установила, че Desire HD работи най-добре със сегашните версии на Android и HTC Sense, които използва. Като следствие от това официален ъпдейт за телефона няма да има. Миналогодишната ситуация с Desire ни научи, че всяко решение за обновяване на софтуера е предпоследно и нещата все още могат да се променят. Особено под натиска на потребителите.

http://blog.htc.com/2012/03/ics/

 • Само че в случая със Самсунг е леееко по-различно. Самсунг не обеща, че ще обнови Галакси-то, докато HTC го направи преди месеци официално.(no) Както и да е - аз също съм притежател на DHD - телефона наистина е чудесен, но заради изцепката на НТС с обещанието това ще ми е последният телефон от тях + антирекламата, която ще им напавя на всички мои познати интересуващи се от смартфони.
  digunan
 • [Quote] ... вижте какво става с коментарите на сайта на htc. Направо ги засипват с обиди стотици недоволни притежатели на DesireHD. Всеки втори казва: това ми беше последния телефон от HTC. Здравей Samsung! http://blog.htc.com/2012/03/ics/[/Quote] И с право ги засипват с критика, определено хардуера позволява софтуерния ъпдейт, но както по-напред се изтъкна ОЕМ производителите нямат интерес да поддържат повече от година едно устройство, за да не им залежава новата продукция със същия хардуер в нова обвивка. Засегна се и темата за Samsung, корейците също не се стараят с поддръжката - до колкото ми известно SGS (набор и основен конкурент на DHD) също не получи официален Android 4.0, заради TouchWiz UI и хардуерни ограничения.
  sirgeorge
 • Е, да, така си е, Самсунг получават ъпдейти, но при повечето им модели отнема ок. година. :D
  keyone
 • Как какво правиш unroot когато трябва да носиш в сервиз :) Edit: вижте какво става с коментарите на сайта на htc. Направо ги засипват с обиди стотици недоволни притежатели на DesireHD. Всеки втори казва: това ми беше последния телефон от HTC. Здравей Samsung! http://blog.htc.com/2012/03/ics/
  nmnikolov
 • Да, но после без гаранция какво правя?
  val4o88
 • Аз на ваше място root-вам и си слагам ICS от xda-develoeprs или още по-якото - компилирам си jelly bean направо...
  vakkov
 • Просто нямам думи........... :X
  val4o88
 • официалната информация от сайта на htc [Quote]After extensive testing, we’ve determined that the current version of HTC Sense with Android provides customers with the best experience on the HTC Desire HD. When we consider new versions of software, we weigh a number of factors, but ultimately the customer experience on the product is the deciding factor. We apologize for any confusion this change may have caused our customers.[/Quote]
  chilko
 • Писах до HTC защото не ми се вярваше, че няма да има update и излязох прав всичко си върви по план ето и отговора: [Quote].. following the various rumours posted to tech news sources and social networks over the past 72 hours about a potential cancellation of the ICS update for Desire S and Desire HD, we can now confirm that this is not the case. We remain committed to providing customers with the latest software updates when possible. As such, we are pleased to confirm we are still on schedule to deliver an Ice Cream Sandwich upgrade for both the HTC Desire HD and Desire S. [/Quote] :)
  GODHAMER
 • Аз не говоря за root-ване и слагане на custom ROM, а за официален ъпдейт от производителя, който буквално за 2 еднакви телефона казва, че на единия нямало да върви добре, а другия със същия хардуер се справя отлично, което си е чиста подигравка и както винаги с цел печалба - по-добре да си купиш по-новия модел, отколкото да ползваш стария с нова версия. [Quote]Бабанка: Относно ДХД-то и аз имам едно пак казвам това е стар модел и ако искате да го ползвате още година си трябва руут! Даже се подобрява значително работата му.[/Quote] HD2 е от 2009-та и в момента е с JB (4.1) така, че може и много повече от 1 година както мислиш. Galaxy S, който ползвам в момента има custom ROM ICS (4.0.4) има и custom ROM Jelly Bean (4.1.1) и е модел на 2 години, а му предстоят още и още неофициални ъпдейти - така, че възможностите на едно устройство са години напред от въпросните ъпдейти, за които производителите те убеждават, че нямало да се справи телефона и по-добре да си купиш нов (естествено, за да спечелят пари).
  centur
 • Добре какъв е проблема да си руутнеш телефона? Получаваш качествени ромове и забравяш. Да не мислиш, че ще настъпи голяма промяна, като му направят 4.0? Да не мислиш, че настъпи голяма промяна, като ъпдейтнах ГС2? Относно ДХД-то и аз имам едно пак казвам това е стар модел и ако искате да го ползвате още година си трябва руут! Даже се подобрява значително работата му.
  Ванката
 • [Quote]Бабанка: Може пък да е за хубаво практиката ни учи, че наред с ъпдейтите за по старите устройства идват и съответните бъгове! После, ще има оплаквания от сорта тва не ми работи онова не ми работи,[/Quote] HTC Desire HD: 1.5 GB; 768 MB RAM HTC Desire S: 1.1 GB ROM, 768 MB RAM HTC Desire HD: 480 x 800 pixels, 4.3 inches (~217 ppi pixel density) HTC Desire S: 480 x 800 pixels, 3.7 inches (~252 ppi pixel density) HTC Desire HD: Chipset Qualcomm MSM8255 Snapdragon HTC Desire S: Chipset Qualcomm MSM8255 Snapdragon HTC Desire HD: CPU 1 GHz Scorpion HTC Desire S: CPU 1 GHz Scorpion HTC Desire HD: GPU Adreno 205 HTC Desire S: GPU Adreno 205 Тогава обясни ми как Desire S ще получи ъпдейт (даже май вече го има), а Desire HD няма "[i]че след продължително тестване, компанията е установила, че Desire HD работи най-добре със сегашните версии на Android и HTC Sense, които използва.[/i]" Да не сравнявам излишно и HTC One V, който даже е с по-малко RAM от Desire HD/Desire S, а идва с официален ICS. Всичко е политика на компаниите да печелят пари и да залъгват потребителите, че уж модела им няма да се справи с еди коя си версия на Android, а то е точно обратното - справя се и то доста успешно.
  centur
 • И да беха му направили ъпдейт, какво от тва? Може пък да е за хубаво практиката ни учи, че наред с ъпдейтите за по старите устройства идват и съответните бъгове! После, ще има оплаквания от сорта тва не ми работи онова не ми работи, съветвам притежателите на това устройство да си руутнат телефоните, и да не чакат бъгави ъпдейти!
  Ванката
 • "... след продължително тестване, компанията е установила, че Desire HD работи най-добре със сегашните версии на Android и HTC Sense, които използва...". Не мога да разбера защо пишат подобни безсмислици при положение, че това просто НЕ Е ВЯРНО и никой потребител няма да им повярва. В последно време HTC се бият в гърдите, че знаят какво точно искат потребители, което обаче е доста далеч от истината! Хардуера на Desire HD е добър и със сигурност може да се справи с ICS "flawlessly"!
  Wishmak3r
 • Затова само Nexus серията - там е истината!
  centur