HTC Flyer, HTC ChaCha и HTC Sensation с българска премиера

HTC Flyer, HTC ChaCha и HTC Sensation с българска премиера
На специално събитие HTC официално представи в България някои от най-интересните си нови продукти, с които се запознахме още по време на мобилния конгрес в Барселона през февруари - таблетът HTC Flyer и смартфоните HTC ChaCha и HTC Sensation, но освен тях бяха демонстрирани и HTC Desire S и НТС Wildfire S, които от известно време се продават в магазинната мрежа.

На събитието ученикът Радко Котев, възпитаник на Националната природоматематическа гимназия, получи HTC Sensation заради приноса му към иновациите. Наградата бе връчена от Костас Кастамонитис, продуктов мениджър за Югоизточна Европа. Радко намира едно от 4-те възможни решения на Аполониевата задача, заради което получава специалното отличие на Европейското състезание за млади учени. На представянето присъства и Красен Хинков, директор "Продукти и услуги" в "М-Тел" - операторът е първият в България, който започна да предлага HTC Flyer и HTC Sensation.

НТС Flyer е със заден панел от масивен алуминий и разполага със 7" SuperLCD дисплей, бърз 1.5GHz процесор и възможност за достъп до високоскоростен мобилен интернет през стандарта HSPA+. Устройството разполага и с нова версия на интерфейса Sense, която е оптимизирана за таблети, но уникалната му особеност се крие в технологията HTC Scribe. Тя позволява използването на специален капацитивен стилус за писането върху екрана, анотиране на страници и синхронизиране на бележките с популярната услуга Evernote. Има и опция за запис на звук, докато се водят бележки, а след това с докосването до избрана бележка може да се чуе съответният аудиоклип.

HTC Sensation вече ни е добре познат, тъй като разполага с уникална конструкция и преден панел, покрит с извито Gorilla стъкло. Алуминиевият панел отново е изработен от масивен блок метал, а за потребителското преживяване се грижат последната версия на Android, съчетана с интерфейса HTC Sense 3.0 и двуядрен процесор Qualcomm Snapdragon на 1.2GHz. Екранът на телефона е с диагонал 4,3" и разполага с qHD резолюция (540 x 960 пиксела), която подобрява сърфирането в интернет и мултимедийните забавления. Новият HTC Sense носи множество подобрения - едно от тях е заключващият екран, който може да бъде персонализиран и да показва най-важната информация и съдържание за потребителя. Директно от него могат да се стартират предпочитани функции. HTC Sensation може да бъде открит в магазините на "М-Тел" на цена от 33,90 лева на месец, или 779,90 лева в брой с абонаментен план M-Tel Surf&Talk XL. HTC Flyer се предлага на цена от 39,90 лева месечно или за 929,90 лева в брой с пакети за мобилен интернет М-Tel Surf 2GB, NonStop, NonStop+ и LOOP ALL Around.

Не забравяйте, че имате шанс да спечелите атрактивния HTC Sensation и в нашата Puzzle игра. Трябва само да откриете частите на пъзела и да ги сглобите. Започнете сега на адрес:
http://www.mobilebulgaria.com/games/puzzle.php

HTC ChaCha е първият смартфон с Facebook бутон, който дава бърз достъп до социалната мрежа и позволява удобно споделяне на различно съдържание с приятели. Въпросният бутон пулсира, когато разглеждате снимки, музика и видео, като напомня, че съдържанието може да бъде споделено веднага. Телефонът има хардуерна клавиатура и сензорен екран. Той ще е единственият от двата Facebook модела, който ще достигне официално до българския пазар. Ако очаквате HTC Salsa, не се надявайте, че ще го купите от вашия мобилен оператор. Иначе все още не е ясно кой телеком ще пусне HTC ChaCha в продажба, но скоро и това ще се разбере, ни увериха от HTC.

 • засега няма, но може да е вивакон
  chilko
 • Дано излезе на нормални пари и аз го чакам :) дизайна ми харесва, остава да се види батерията и цената.
  scarybear
 • Някаква информация кой ще предлага HTC ChaCha ?
  Wishmak3r
 • Подозирам, че мтел имат някакъв период на ексклузивност, защото всички сензации на запад са ексклузивни за по един месец към водафон. Ако съм прав, значи преди началото на юли няма да го видим при другите оператори.
  makeno