HTC измести Samsung от първото място при смартфоните в Тайван

HTC измести Samsung от първото място при смартфоните в Тайван
Тайванската компания е успяла да си върне първото място при смартфоните на родния пазар през второто тримесечие на годината, като е изместила Samsung, показват данни на IDC. Анализаторите отдават това на добрия прием на флагмана One M8 и на модела от среден клас Desire 816, докато Samsung се е радвала на значителния успех на серията Galaxy Note.

Третата позиция изненадващо е била заета от Asus заради популярността на ZenFone 5, а четвърто и пето място са съответно за Sony Mobile и Xiaomi. HTC, Asus и Sony са топпроизводителите в категорията на телефони с диагонал на екрана 5-5,5", която е държала 38% от всички доставки на смартфони в Тайван между април и юни (ръст от 30% спрямо първото тримесечие). Samsung води при телефоните с екран над 5,5" с 26% дял. Като цяло, телефоните с над 5-инчов екран са били рекордните 64% от всички доставки в страната.

http://www.chinapost.com.tw/business/company-focus/2014/09/15/417267/HTC-knocks.htm

  • Ванка, балансирани са, но не и в цената. Когато взех 816 dual (май месец), Note 3 duos още не беше на пазара в страната ни. За моя радост приятел ме насочи към HTC тогава. Сега виждам, че HTC-то е по евтино със 150 лв. от Note 3 duos...
    Вито
  • Честно казано въобще не ми пука, къде са били изместени Samsung при положение, че те правят най-балансираните андроиди. Камо ли пък китайските джонки могат да им се опънат с нещо, освен с цена! С последните си два флагмана HTC (M7/8) наистина доказаха, че могат да правят красиви и качественни неща. Забелязвам обаче, че тази статия излиза сега, със статистика малко преди пускането на Note 4. Да видим след един - два месеца, какви ще са статистиките.;)
    Ванката