HTC няма да прави смартфон с Windows Phone и голям дисплей, пише Bloomberg

HTC няма да прави смартфон с Windows Phone и голям дисплей, пише Bloomberg
Според досегашните неофициални данни за плановете на HTC за устройства с Windows Phone сред тях трябваше да има и модел с 4,7" дисплей. Такъв обаче най-вероятно няма да видим, пише Bloomberg. Според изданието компанията се е отказала да прави такъв смартфон, тъй като той ще има по-ниска резолюция от останалите модели от висок клас с други платформи.

Причината за това е, че в момента максималните резолюции, които поддържа Windows Phone 8, са 1280 x 720 и 1280 x 768 пиксела. HTC наскоро пусна модел с Android с 5" дисплей с резолюция 1920 x 1080 пиксела и засега, изглежда, няма да може да ползва същия панел и за устройство с Windows Phone 8.

http://www.bloomberg.com/news/2012-12-17/htc-said-to-halt-larger-windows-smartphone-on-display-resolution.html

 • Очаква се на CES от Nokia да представят някакво phablet-оподобно у-во, така че може да е и заради това.;) [B]Поправка...[/B] [u]Nokia Cancels CES 2013 Plans, To Focus On MWC[/u] - http://wmpoweruser.com/nokia-cancels-ces-2013-plans-to-focus-on-mwc/ (cyber)
  A.M.K.
 • Не е заради резолюцията. Нали имаше слухове, че ZTE работят по подобен модел с висока резолюцията и бяха споделили, че отключването на такава резолюция в WP8 изисквало минимални усилия.
  Wishmak3r
 • Или не искат да правят телефон, който само ще изглежда hi-end, защото wp8 нито има нужда, нито му трябва по - сериозен хардуер, нито някой потребител на платформата се интересува от това.
  vladovn
 • [Quote]Трудно им е срещу нокиа...[/Quote]:D Не просто са разбрали, че един балък стига;) иначе Владо е доста прав за причините да не се \"бутат\" в тази пазарна ниша.
  rado243
 • Трудно им е срещу нокиа...
  makeno