HTC няма повече да прави смартфони с QWERTY клавиатури

HTC няма повече да прави смартфони с QWERTY клавиатури
По време на пресконференция в Сиатъл криейтив директорът на HTC Клод Зелвегер е споделил, че плановете на компанията за в бъдеще са да не прави повече смартфони с QWERTY клавиатури. Според Зелвегер QWERTY клавиатурите ще бъдат заместени от нови технологии за сензорните дисплеи, които ще осигуряват тактилна обратна връзка при писане. Той смята и че ако компанията реши да запази QWERTY клавиатурите, това ще попречи на развитието на дизайна на устройствата й.

 • Вярно, че с хардуерната става примерно с 5-10% по-бавно писането на кирилица, но без да отчитаме по-високия процент на грешка с виртуалната. Да не говорим за несработващ или грешно сработващ тап/клик при софтуерни или пърформънс проблеми.
  Sage
 • Писането на български не е лесно, но с времето се свиква и с е напълно задоволяващо. Писането на английски, от друга страна, е по-бързо от всички дриги хардуерни клавиатури.
  keyone
 • [Quote]Check this out: http://www.mobilebulgaria.com/news/view.php?id=16052 [/Quote] Бизнесмените предпочитат СИГУРЕН телефон,а не телефон който иска регистрации за да работи добре,ъпдейти,да спича един път или повече пъти месечно или да му пада батериата за 2 дена. [Quote]Не знам как е при вас, ама писането по виртуална клавиатура е супер изнервящо! НЯМА АЛТЕРНАТИВА НА ХАРДУЕРНАТА КЛАВИАТУРА! [/Quote] Истински ужас е ! Нещо като психо тест,даже психо теста за С категория е нещо подобно където за време трябва да натискаш различни бутони,според това какъв цвят лампа свети-изключително натоварващо. Хардуерната клавиатура си е хардуерна...(yes)
  sports_man
 • Той народът хубаво иска, ама като му забие или пощурее тъча и трябва да звънне спешно, да го видя какво ще прави. Иначе и аз смятам следващия ми да е такъв, въпросът е принципен.
  Sage
 • Аз пък си искам пишущата машина! :S
  A4i
 • Май ще е добре да се запася с още 1-2 брoя HTC 7 Pro. Check this out: http://www.mobilebulgaria.com/news/view.php?id=16052
  fashion_m
 • Направете една подписка до хтц, протестирайте, инвестирайте. Нали си умен:)
  edin
 • Наистина е тъпо - вместо да се наложи точно обратната тенденция. Нищо не може да замени хардуерното QWERTY, ползвам тъч-ове от сума ти време и с бутоните винаги е далеч по-удобно. Даже не мога да разбера, защо се правят основно тъчове, които нямат сайд-слайд клавиатури - за потребителите ще е по-удобно точно това, а аз като потребител не съм изключение за каквото и да е било и бих предпочел бутоните. В този смисъл ужасно много ми липсва N97 mini-то. Скоростта на работа беше умопомрачителна, а дебелината никога не е била проблем.. :)
  asenna5
 • Народът е прост.
  fashion_m
 • Ами не вървят тези с хардуерна клавиатура. Като няма продажби за кво да ги правят. Народа иска нещо много тънко, много метално и с голям дисплей. С клавиатура няма как да стане това.
  edin
 • Не знам как е при вас, ама писането по виртуална клавиатура е супер изнервящо! НЯМА АЛТЕРНАТИВА НА ХАРДУЕРНАТА КЛАВИАТУРА!
  fashion_m
 • http://www.mobilebulgaria.com/forum/390133/15/0/0/ Какво става с HTC? Имах доста високо мнение за тях. От година и половина са в дълбока дрямка, а напоследък ме разочароват с разни от тъпи по-тъпи идеи. Първо, потребителите не искали добра батерия, а тънки телефони. Сега пък - QWERTY-то им пречело на развитието. (no)
  Sage
 • [B]НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ[/B] (no) (no) (no) (no) (no) (no) (no) (no) (no) (no) (no) (no) (no) (angry) (angry) (angry) (angry) (angry) (angry) (angry) (angry) (angry) (angry)
  fashion_m
 • QWERTY клавиатури е за Уди кълвача:D:D:D:D:D:D
  rado243