HTC обяви кога ще започнат продажбите на VR очилата Vive Cosmos

HTC обяви кога ще започнат продажбите на VR очилата Vive Cosmos

HTC разкри, че новите очила за виртуална реалност Vive Cosmos ще са в продажба в Европа от 3 октомври на цена 799 евро. Предварителните поръчки са вече активни, а направилите такава до 2 октомври ще получат и едногодишен абонамент за услугата Viveport Infinity, който иначе струва 119 евро. Тя осигурява неограничен достъп до VR съдържание, така че ще осигури на притежателите на очилата необходимите игри и други преживявания във виртуалната реалност.

Vive Cosmos е наследник на първите очила Vive и отново има нужда от компютър за работа, но включва редица подобрения. Добавена е нова система за проследяване на позицията с 6 камери, която се настройва по-бързо. Очилата предлагат комбинирана резолюция от 2880 х 1700 пиксела, което е с 88% повече спрямо оригиналния Vive за още по-отчетливо изображение. Ползват се нови LCD панели, които намаляват разстоянието между пикселите, а освен това RGB подредбата намалява т.нар. screen-door ефект.

Очилата са с нов дизайн, който позволява лесното преминаване между реалността и VR само с повдигане на предната част. Направени са и подобрения на ергономичността за по-продължителни сесии, а в лентата са вградени и слушалки. Vive Cosmos са съвместими и с безжичния адаптер на Vive за ползване без кабел.

Очилата имат и модулна предна част, която позволява добавяне на аксесоари с различна функционалност. Първата официална добавка е Vive Cosmos External Tracking Mod за потребителите, които желаят да ползват съществуващите Lighthouse базови станции за проследяване на движението, но искат да ги комбинират с Vive Cosmos. Аксесоарът ще е наличен през първото тримесечие на 2020.

Източник: Vive

Оферти на деня