HTC обяви кога ще започнат продажбите на VR очилата Vive Cosmos

HTC разкри, че новите очила за виртуална реалност Vive Cosmos ще са в продажба в Европа от 3 октомври на цена 799 евро. Предварителните поръчки са вече активни, а направилите такава до 2 октомври ще получат и едногодишен абонамент за услугата Viveport Infinity, който иначе струва 119 евро. Тя осигурява неограничен достъп до VR съдържание, така че ще осигури на притежателите на очилата необходимите игри и други преживявания във виртуалната реалност.

Vive Cosmos е наследник на първите очила Vive и отново има нужда от компютър за работа, но включва редица подобрения. Добавена е нова система за проследяване на позицията с 6 камери, която се настройва по-бързо. Очилата предлагат комбинирана резолюция от 2880 х 1700 пиксела, което е с 88% повече спрямо оригиналния Vive за още по-отчетливо изображение. Ползват се нови LCD панели, които намаляват разстоянието между пикселите, а освен това RGB подредбата намалява т.нар. screen-door ефект.

Очилата са с нов дизайн, който позволява лесното преминаване между реалността и VR само с повдигане на предната част. Направени са и подобрения на ергономичността за по-продължителни сесии, а в лентата са вградени и слушалки. Vive Cosmos са съвместими и с безжичния адаптер на Vive за ползване без кабел.

Очилата имат и модулна предна част, която позволява добавяне на аксесоари с различна функционалност. Първата официална добавка е Vive Cosmos External Tracking Mod за потребителите, които желаят да ползват съществуващите Lighthouse базови станции за проследяване на движението, но искат да ги комбинират с Vive Cosmos. Аксесоарът ще е наличен през първото тримесечие на 2020.

Източник: Vive