Видео на Pixel 4 XL потвърждава опресняване на дисплея при 90Hz

Видео на Pixel 4 XL потвърждава опресняване на дисплея при 90Hz

Телефоните от серията Pixel 4 се очертават като една от най-зле пазените тайни за годината. През последните седмици видяхме техни изображения и научихме много за техните характеристики, но изтичането на информация продължава. Седмици преди премиерата по някое време през октомври Pixel 4 попадна в ръцете на два виетнамски YouTube канали, които са готови да ни разкрият и останалите тайни на серията.

Едното видео показва Pixel 4 XL с матов бял заден панел и черна странична рамка, а от думите на презентатора става ясно, че това е прототип. Вижда се и бутон за включване в розово (корал). Показаното устройство е с пластмасов гръб, но финалната версия вероятно ще ползва друг материал - например стъкло, за да се осигури поддръжка за безжично зареждане. Капацитивен сензор за отпечатъци липсва, а от видеото става ясно, че няма и вграден в дисплея. Устройството ще ги замени с функция за 3D лицево разпознаване.

Задният панел включва основна камера в квадратна зона, която прилича много на тази в iPhone 11, но сензорите изглеждат по-дискретно. Камерата ползва два сензора и ще е интересно да разберем какви са новите подобрения в снимането. Отзад се вижда и трети сензор, но засега предназначението му не е известно. В менюто на телефона се забелязва настройка Smooth Display, която позволява автоматично превключване между опресняване при 60Hz и 90Hz според съдържанието.

Google предупреждава обаче, че бързото опресняване консумира повече енергия, така че можете да прецените дали да я ползвате. В менюто виждаме и опция Ambient EQ за промяна на цветната температура според околната светлина. Прототипът обаче е лишен от очакваната функция за управление чрез жестове във въздуха. Виждаме и приложението за камерата с нов интерфейс с визьор върху целия екран, но и то все още не е напълно готово. Що се отнася до хардуера CPU-Z потвърждава, че телефонът ползва Snapdragon 855 с 6GB RAM и 6.23” дисплей с резолюция 3040 х 1440 пиксела.

Второ видео от друг виетнамски канал показва Pixel 4 XL в три цвята – бяло, черно и корал. От видяното става ясно, че само черната версия е с гланцов заден панел, но не е изключено и тези устройства да са прототипи, които не са с финалните материали на изработка. Видеото включва и тестови снимки от камерата, които не показват голяма разлика спрямо Pixel 3 XL, но може би не се ползва финален софтуер. Виждаме и кадри с нощен режим, селфи камерата и портретния режим, но и там разликите не са съществени.

Оферти на деня