HTC One SV с LTE възможности за избрани пазари

HTC One SV с LTE възможности за избрани пазари
Английските потребители ще получат достъп до нов смартфон на HTC с LTE възможности, чиято цена със сигурност няма да ги разори. Става дума за модела HTC One SV, който ще се предлага в различни местни мрежи, а характеристиките му подсказват, че става дума за модел от среден клас. Сред тях са 4.3" Super LCD2 дисплей с резолюция 800 x 480 пиксела, 5МР камера и двуядрен процесор Qualcomm Snapdragon S4 с честота 1.2GHz.

Камерата използва BSI сензор и има светла оптика за улавяне на повече светлина, а сред способностите й са запис на full HD видео и бързо последователно заснемане на снимки - функции, които познаваме и от някои от другите модели на компанията. За видеоразговори е добавена и предна 1.6МР камера

Софтуерната платформа е Android 4.0 с интерфейс Sense 4, а останалите технически особености включват NFC чип, аудиотехнологиите на Beats Audio, microSD слот и сменяема батерия с капацитет 1800 mAh. Способностите за връзка се допълват от WiFI a/b/g/n (2.4/5GHz), Bluetooth 4.0 с aptX и съвместимост с HSPA+ мрежи с максимална скорост за изтегляне на данни до 42Mbps. Продажбите на HTC One SV в Европа започват през този месец като ще се предлага от избрани оператори.

http://www.htc.com/www/smartphones/htc-one-sv/