HTC призна за хардуерни проблеми с Wi-Fi връзката в One X

HTC призна за хардуерни проблеми с Wi-Fi връзката в One X
Наскоро писахме, че някои потребители на смартфона HTC One X смятат, че устройството има проблем с Wi-Fi, който се дължи на слабата връзка между антената и корпуса. След появата на множество оплаквания в различни форуми и проучване на случаите, от HTC са готови да признаят, че става дума за хардуерен проблем. Компанията вече е намерила и решение, което заздравява зоната около точките на връзката на антената, и веднага го е приложила в производствения процес, така че бъдещите телефони да не страдат от подобни проблеми. Разбира се, това не е особено успокояващо за притежателите на телефона, които страдат от слаба Wi-Fi връзка.

Не е ясно колко е разпространен този проблем, тъй като HTC споменава, че много потребители нямат никакви оплаквания. Според информация на AndroidCentral засегнатите устройства са тези с NVIDIA Tegra 3 - тоест вариантът, предназначен за европейския пазар. Очевидно собствениците на LTE версията с процесор Qualcomm могат да бъдат спокойни. Според HTC притежателите на засегнати от проблема устройства трябва да се свържат по телефона (номер за България можете да намерите тук) с поддръжката на компанията и да следват указанията. Ако бъде установено наличието на проблем с антената, смартфонът ще бъде заменен.

http://www.androidcentral.com/htc-acknowledges-wifi-hardware-issues-some-have-one-x
http://www.androidcentral.com/htc-wifi-glitch-so-far-only-seen-tegra-3-one-x

  • Вчера си купих телефончето. Не откривам никакви дефекти и се надявам да съм късметлия. Съпорта им на български е чудесен и отзивчив и нямам никакви съмнения, че ако се окаже някакъв дефект ще бъда спокоен. (на английски праща в Индия или Пакистан) ---
    блeкб(Ъ)ри