Microsoft представи таблетите Surface

Microsoft представи таблетите Surface
След дни на предположения и спекулации Microsoft представи своята нова серия от таблети Surface, която ще използва, за да демонстрира възможностите на следващата версия на Windows. В нея има две устройства, които са снабдени с ClearType HD 16:9 дисплей с диагонал 10.6", разчитат на процесори с различна архитектура и съответно ще работят с Windows 8 и Windows RT. В единия случай ни очакват 22nm процесор Intel Ivy Bridge, корпус с дебелина 13,5 мм и тегло 903 грама, както и батерия с капацитет 42 Wh, допълнени от full HD панел, 64 GB или 128 GB вградена памет, microSDXC слот, USB 3.0 и Mini DisplayPort интерфейс. Другото устройство е с дебелина 9,3 мм при тегло 676 г и ще заложи на чип NVIDIA Tegra 3 и екран с HD резолюция. Батерията в него е с капацитет 31.5 Wh, ще са достъпни варианти с вградена памет 32 GB и 64 GB, а сред другите характеристики откриваме microSD слот и USB 2.0. И двата таблета имат 2x2 MIMO антени и две HD камери.

Устройствата са замислени и проектирани изцяло от служители на Microsoft, а сред отличителните черти по отношение на промишления дизайн е корпусът от специална магнезиева сплав, изработен по технологията VaporMg (произнася се Vapor-Mag). Според Microsoft тя създава повърхност, наподобяваща тази на луксозен часовник, а продуктите с нея стават изключително здрави и тънки. Таблетите имат вградена поставка, която не влияе на дебелината им. Като допълнителен аксесоар е достъпен Touch Cover - с дебелина 3 мм, този предпазен калъф с клавиатура разполага със специална сензорна технология, която е способна да отчита натиск и жестове. Ще е достъпен и вариант с дебелина 5 мм, който ще има движещи се клавиши и тъчпад. И двата калъфа ще се предлагат в различни цветове и ще се свързват с таблетите чрез магнит.

Засега не са известни цените, на които ще се предлагат устройствата, но според Microsoft Surface с Windows RT ще струва колкото другите таблети с ARM процесор на пазара и ще се появи първо в продажба. Три месеца по-късно очакваме модела с Windows 8 Pro, който ще има цена, сравнима с тази на ултрабук лаптопите.

http://www.microsoft.com/surface/en/us/default.aspx

 • [Quote]Н*сиране по Майкрософтски. Така, както само те си го могат. Прави при това.:D http://www.youtube.com/watch?v=N1zxDa3t0fg&feature=player_embedded[/Quote] Хахаха това ме разсмя от сърце :) Poor guy...
  Parmenion
 • Ако няма гаф, ще се объркам, че не е m$. :D Това увеличава многократно рекламата. Въпреки него обаче, OS-а изглежда прекрасно върху таблета и възнамерявам, като излезе подобно предложение от dell, sony или toshiba да си купя. Определено ми изглежда много по - правилно направен от android или iOS.
  vladovn
 • Н*сиране по Майкрософтски. Така, както само те си го могат. Прави при това.:D http://www.youtube.com/watch?v=N1zxDa3t0fg&feature=player_embedded mod edit: автоцензурирайте се. vladovn
  Kaiser Soze
 • Според DigiTimes, Pro версията ще е стартира на 799 и нагоре $, а RT версията ще е с 200 долара по евтина - http://www.digitimes.com/news/a20120619PD210.html
  sirgeorge
 • Още по-добре, но аз по-скоро си мисля, че ще е около 600. Най-вече заради цената на windows-а.
  makeno
 • [Quote]Добре изглежда, а и цената ще е нормална, между 400 и 600 евро.[/Quote] Mежду 399 и 499 долара се предполага, но има време ..
  ID™ Xenium
 • От кога не го бях виждал този Балмър... :D Добре са се подготвили :)
  motofen2
 • Честно казано изглежда готино. ;)
  NickRey
 • Харесва ми (woo)
  Stoicho_M4al
 • Това съм го изпуснал, жалко. Ще разчитаме за такъв на dell, acer и asus, да видим те какво ще представят. Логично е техните таблети да са по-евтини или с по-силни параметри. Или и двете. :)
  makeno
 • щеше да е добре и arm версията да е с full hd екран, но за жалост не е.
  chilko