HTC ще пусне 3 нови смартфона през първото тримесечие на 2017 (обновена)

HTC ще пусне 3 нови смартфона през първото тримесечие на 2017 (обновена)

Информация от тайванското издание ePrice подсказва, че HTC се готви да пусне три нови смартфона през първото тримесечие на следващата година и един от тях ще бъде флагманският модел на компанията. Засега не е ясно дали премиерата му ще бъде на обявеното събитие на 12 януари, чието време е крайно необичайно за подобна голяма премиера – точно след изложението CES и месец и половина преди мобилния конгрес в Барселона.

Все пак ePrice подозира, че не е изключено тогава да видим топмодела на тайванците, а продажбите му да започнат веднага, за да се хване сезонът на пазаруване преди настъпването на китайската Нова година, което догодина ще стане на 28 януари. Сайтът споменава кодово име Ocean Note, което на свой ред препраща към друга скорошна информация, която твърдеше, че в серията HTC 11 ще има и модел с 6” дисплей. Други кодови имена на устройства в серията са Ocean Master и Ocean Smart.

От друга страна няма да се изненадаме, ако представянето на HTC 11 бъде на мобилния конгрес или след него. Друг кандидат за премиера на 12 януари е HTC X10, който е наследник на HTC X9 и като такъв ще предложи ъпгрейд по отношение на характеристиките. Очаква се и ново устройство в серията Desire и според ePrice то може би ще е наследник на Desire 828. Вече писахме, че премиерата на очилата Vive 2 може да е по време на CES, но на 12 януари HTC може да ни изненада и с устройство от областта на носимата електроника.

Източник: ePrice

Ново

Потребителят на Twitter @LlabTooFeR, който обикновено е добре запознат с плановете на HTC, потвърди, че на 12 януари ще бъде представен именно модела Ocean Note. Устройството ще е налично във версии с една и с две SIM карти. Според него компанията все още работи и по другите две устройства в серията с кодови имена Ocean Master и Ocean Smart, които ще бъдат анонсирани по-късно.

  • Дано просто сложат по-големи дисплеи в устройства със същите размери. Аз просто не харесвам огромни физически телефони, опитвам се да ползвам телефона и с една ръка и при голям размер вече става трудно.
    board