HTC може да покаже следващата версия на Vive по време на CES (обновена)

HTC може да покаже следващата версия на Vive по време на CES (обновена)

Вече разбрахме, че HTC ни  е подготвила изненади за 12 януари, но компанията вероятно ще има какво да покаже и по време на изложението за потребителската електроника CES, което започва през следващата седмица. Според информация на тайванската агенция Central News Agency (CNA) компанията ще използва важното събитие, за да представи следващата версия на очилата за виртуална реалност Vive, които разработва в партньорство с Valve. Припомняме, че премиерата на Vive беше в началото на 2015, но продажбите им започнаха едва през тази пролет.

Очаква се Vive 2 да се свързва с компютрите безжично вместо с кабел, както е сега, а освен това се посочва, че ще осигури по-добро качество на изображението поради използването на 2 дисплея с 4K резолюция. Агенцията допълва, че ще видим увеличаване на честотата на опресняване на дисплеите от 90Hz до 120Hz, подобряване на латентността за намаляване на замайването, оптимизиране на енергопотреблението и увеличаване на прецизността на отчитане на местоположението от включените в комплекта сензори.

Източник: DigiTimes, CNA

Ново

HTC отрече, че на CES 2017 ще анонсира Vive 2, което със сигурност е успокоение за потребителите, които са се сдобили наскоро с очилата.