HTC T6 ще атакува Samsung Galaxy Note III с функции и дизайн

HTC T6 ще атакува Samsung Galaxy Note III с функции и дизайн
Вече се заговори, че HTC подготвя вариант на популярния HTC One, който ще разполага с екран с диагонал между 5" и 6". Устройството би трябвало да допълни продуктовата линия, към която скоро очакваме да се присъедини и по-компактния HTC M4, а от новите детайли за него става явно, че компанията ще се цели директно в лидера в пазарния сегмент на таблефоните Samsung Galaxy Note. Информацията отново идва от Evleaks, така че до голяма степен може да й се доверим.

Според нея очакваното устройство ще разполага с 5,9" дисплей с full HD резолюция и ще заложи на четириядрен процесор от следващо поколение с честота 2,3GHz - това е Qualcomm MSM8974, познат и като Snapdragon 800. Подобни характеристики се спрягат и за Galaxy Note III, който очакваме да видим към края на август. T6 обаче ще предложи и някои от знаковите характеристики на HTC One и сред тях са стерео високоговорителите с отделен усилвател, част от системата BoomSound и UltraPixel камера с оптична стабилизация, каквато се говори, че ще има и Galaxy Note III.

Очакваме още 2GB RAM памет и едва 16GB вградена памет, която обаче ще може да се увеличи чрез microSD карта. Сред характеристиките попада и предна 2.1МР камера с широкоъгълна оптика. Тъй като премиерата на устройството се очаква в края на лятото или през есента то най-вероятно ще работи със следващата версия на Android, която е известна с кодовото име Key Lime Pie. KPL обаче може и да дебютира към края на есента, което ни навежда на мисълта, че началото на продажбите на T6 може да са навреме за сезона на предпразнично пазаруване.

Със сигурност ще видим интерфейса HTC Sense, но Evleaks посочва, че компанията ще е добавила допълнителни възможности към него. По-конкретно очакваме повече партньори при съдържанието в BlinkFeed и повече опции за персонализация плюс опция за запазване на съдържание за офлайн достъп. Основно внимание обаче ще е отделено на друга област - употребата на устройството с писалка. Това е едно от основните предимства на Galaxy Note и HTC изглежда ще се опита да атакува корейците именно там.

Според информацията HTC полагат големи усилия, за да направят работата с писалка премиум изживяване и са подготвили аксесоар за писане с ултратънък връх за работа с широка гама от софтуер за създаване и редактиране на съдържание. В допълнение върху задната страна на корпуса на устройството ще е интегриран скенер за пръстови отпечатъци и то ще се отключва автоматично когато неговия притежател го вземе в ръка.

Посочва се, че компанията е подготвила и допълнителен калъф, който ще разполага с вградена батерия с капацитет 1250mAh, която ще допълни основната с капацитет 3300 mAh в HTC T6. Всичко това звучи много интересно, но ще трябва да изчакаме още няколко месеца, за да разберем дали наистина ще се окаже истина.

http://theunlockr.com/2013/05/30/the-htc-phablet/

Аксесоари за:
 • Като заговори за клавиатури A4i, аз имам нексус 7 и ползвам за клавиатура swiftkey. Имам голям проблем с писането, защото доста често интервала не ми го приема като команда.
  vYv
 • С хубавото бързо се свиква. Повечето потребители се насочиха към смартфоните след 2010г. , когато голямата част от производителите вече ползваха големи IPS екрани и адекватни чипсети. Преди айфоня да излезе през 2007 имаше само един фиччър-фон с 1,5 инчов IPS екран , но той не е продаван извън Япония. Така че прогреса при екраните е феноменален просто. Подобно е положението с чипсетите. Погледнете представянето на Qualcomm последната година и половина - двуядрен S4 , след няколко месеца четири-ядрен S4 Pro, сега серия 600, а съвсем скоро и серия 800 ще е достъпна. За 18 месеца това е 10^2 (и повече в някой случай) над производителността на Скоприона. Ние потребителите няма как да не сме доволни. Съмнявам се че някой колега използва на макс възможностите на джаджите, които притежава. Дори сега се сещам , че в началото на годината ми се налагаше да споря с колега тук във форума по въпроса - дали на таблет може да се пише удобно с екранната клавиатура. Колегата , представяте ли си, не вярваше че е възможно. :P Липсваха му механичните копчета. :D
  A4i
 • Ако нямаше конкуренция нямаше толкова бързо да се развиват технологиите.
  eden_hazard17
 • А дали наистина има развитие или само увеличаване на цифричките? Гигахерци, пиксели, инчове... Спомни си миналото десетилетие - пътя на екраните от седемсегментни до 16 битов цвят, от зумерчетата до мп3, камери, знайни и незнайни разновидности на съобщението. С две думи всяка година се появяваше по нещо ново, което можеш да правиш с телефона. Сега освен, че става все по трудно да го прибереш в джоба не виждам никакви реални иновации.
  RadoInc