HTC U11+ подобрява успешната формула на U11

HTC U11+ подобрява успешната формула на U11

HTC U11 се оказа един от най-интересните флагмански смартфони за тази година, който ни изненада с възможностите на камерата си и с дългото време за автономна работа с едно зареждане, но си признаваме, че не останахме очаровани от големите рамки около дисплея. Тайванската компания е готова да промени това с новия модел U11+, който осигурява подобрения в ключови области. Започваме с очевидната – устройството има 6” Super LCD 6 дисплей със съотношение 18:9 и резолюция 2880 x 1440 пиксела, който по-късно ще получи поддръжка на HDR10. Размерите на устройството са 158,5 x 74,9 x 8,5 мм, което го прави малко по-високо и дебело от U11, но пък е по-тясно. Теглото също се е увеличило с 19 грама.

Намалените странични рамки и свиването на пространството под и над дисплея са довели до преместване на сензора за пръстови отпечатъци върху задния панел, който отново е стъклен и има 3D извивка. Оказва се, че полупрозрачната версия, която видяхме наскоро, засега няма да се появи на пазара, но не е изключено да излезе догодина. Смартфонът ще се предлага само в един цвят – черен. Версията на HTC U11+ за Европа осигурява чипсет Snapdragon 835 с 6GB RAM и 128GB разширяема памет, но на други пазари ще се предлага вариант с 4GB RAM и 64GB памет. Устройството е получило и батерия с капацитет 3930mAh, което е значително повече от 3000mAh в U11.  Възможност за безжично зареждане липсва.

Увеличените размери на корпуса са довели до 30% ръст в максималната сила на звука на говорителите BoomSound, а освен това компанията е добавила подобрен говорител за възпроизвеждане на ниски тонове. Корпусът на устройството отново е водоустойчив, но вече носи сертификат IP68. Отново са добавени и сензори за натиск в страничната рамка за функцията Edge Sense, а сред новите добавки е радиално меню с икони за бърз достъп до различни приложения, което се показва при стискане на рамката. През последните месеци функционалността на Edge Sense се увеличи значително и системата вече може да се ползва в почти всички приложения за активиране на различни функции.

Устройството запазва 12-мегапикселовата камера на U11, но според HTC качеството й е подобрено чрез нови софтуерни оптимизации. В същото време резолюцията на предната камера е намалена от 16МР на 8МР. HTC U11+ ще се появи на пазара с Android 8.0 Oreo с интерфейса Sense и поддръжка на Bluetooth 5.0. В комплекта на телефона отново влизат USB-C слушалки с функция за потискане на околния шум и адаптер за ползване на стандартни слушалки с 3,5 мм жак. HTC U11+ ще се появи в България през декември, но засега не знаем на каква цена. Иначе продажбите в Европа ще започнат към края на ноември на цена 799 евро (699 паунда в Англия).

  • [Quote]Много добър телефон![/Quote] Да, както и цената - 799 евро.
    KuKeR