HTC Wildfire X разчита на чипсет Helio P22 и включва тройна камера

HTC Wildfire X разчита на чипсет Helio P22 и включва тройна камера

В Индия беше представен нов модел смартфон с марката HTC - Wildfire X, който обаче не се произвежда от тайванците, а от китайската компания InOne Smart Technology, която има лиценз за използване на бранда (тя прави и телефоните Lava). Моделът предлага екран с диагонал 6.2 инча, резолюция HD+ и капковиден прорез, в който е поставена селфи камерата (8MP). Сред останалите основни характеристики откриваме още чипсет Helio P22, 3/4GB RAM, 32/128GB разширяема памет и батерия с капацитет 3300 mAh с поддръжка на технология за бързо зареждане при 10W.

Основната камера е тройна и се състои от 12MP сензор, 8-мегапикселов с телефото обектив за 2-кратен оптичен зуум и 5MP сензор за дълбочина. В софтуерно отношение е налична Android 9 Pie, а в комплект с модела върви и аксесоар, наречен „MyBuddy“. Той може да възпроизвежда силни звуци в опасни ситуации, да споделя местоположението на потребителя, да предава картина и видео на живо и да открива свързания към него телефон.

Задната част на Wildfire X има огледално 3D OPVD покритие, като там откриваме и четец на пръстови отпечатъци. Моделът ще е наличен в син цвят от 22 август с цени от 10 999 рупии (140 евро) за варианта с 3GB RAM + 32GB памет за файлове и 13 999 рупии (175 евро) за 4GB + 128GB. За ограничен период цените ще бъдат намалени с 1000 рупии (13 евро), а освен с едногодишната стандартна гаранция смартфонът идва и с 6-месечна допълнителна, която покрива всякакви повреди и включва безплатна двупосочна доставка.

Източник: HTC

Оферти на деня