Huawei добавя нови приложения и функционалности към софтуерната си екосистема

Huawei добавя нови приложения и функционалности към софтуерната си екосистема

Заедно с премиерата на новата си серия смартфони Huawei Mate 40, компанията представи и някои софтуерни добавки към екосистемата HMS/AppGallery. На първо място вече познатата ни търсачка Petal Search се сдобива с опция за търсене по изображения.

Освен това резултатите при търсене ще се визуализират с информационни карти, а не само като линкове. От компанията подчертават, че действията на потребителите няма да бъдат проследявани.

Беше анонсирано и приложението за дигитални карти и навигация Petal Maps, което разбира се е алтернатива на Google Maps. Програмата скоро ще е достъпна в бета версия през магазина AppGallery. Решението ще може да бъде използвано в над 140 страни в няколко езика.

Приложението поддържа навигация в 2D и 3D, включително за пешеходци и с градски транспорт. Последната функционалност първоначално ще е активна само за някои големи градове. Налични са функционалности за приближаване и отдалечаване на изгледа, както и преминаване между различни изгледи чрез въздушни жестове при Mate 40 Pro. Тук можете да търсите по адрес, търговски обекти и т.н., като можете да записвате любимите си локации.

Третата нова добавка сред приложенията е Huawei Docs, а това е офис пакет за работа с файлове. Той поддържа над 50 файлови формата, включително DOC, PPT и PDF с възможност за редакция. Налична е възможност за колаборация на различни потребители и облачна синхронизация в реално време. Huawei Docs ще се разпространява през AppGallery в над 100 страни.

Освен новите приложения Huawei представи и нови и подобрени функционалности в EMUI. Сред тях е Smart Multi-Window, която надгражда над системата за работа с няколко приложения едновременно. Можете да разделяте екрана и да отваряте приложения в прозорци.

Подобрена е и Multi-screen Collaboration за съвместна работа между компютрите и смартфоните на компанията. Възможно е отваряне на няколко приложения едновременно от телефона на компютърния десктоп.

Друга новост е Email Conversation Mode, в който кореспонденцията в пощата се групира по контакти и може да бъде показана в един екран. Ключовата информация в този изглед се визуализира под формата на карти. Компанията въвежда услугата си за видео разговори MeeTime с резолюция до Full HD за 12 държави.

От Huawei споделиха детайли и за развитието на магазина AppGallery, като в него има приложения от над 2 милиона разработчици.

 • И двете работят на Р30 про :)
  Боби13
 • Подкрепа за другите коментари. Наистина се развиват и след 1/2 години може да са истинска алтернатива ...
  Kuzmanow
 • Браво на Huawei. Така се прави. Налагат им ненормални санкции и въпреки това вървят напред. Още не мога да повярвам, че изкараха 8 инчов дисплей далеч преди другите. Като не е ясно кога конкуренцията въобще ще има такъв.
  Huaweimatexs
 • Засега ще са налични в EMUI 11 😉
  Боби13
 • Мен пък ме радва как Хуауей се развива напук на американските държавни бандити...
  scenic
 • Супер неинформативна статия , която е просто преписана от други сайтове. Тук трябва да има информация важна за потребителите в България - тези нови приложения ще са налични ли в България? Ако не кога ? Ако не знаете питайте Huawei и т.н. Много е лесно да преписваш текста от други сйатове , без да влагаш смисъл и съдържание , което е релевантно за Българският читател !
  tomcat0111