Huawei Mate 9 ще опита да спечели феновете на Galaxy Note7

Huawei Mate 9 ще опита да спечели феновете на Galaxy Note7

При откриването на първия център за обслужване на клиенти на Huawei в София, което стана в края на миналия месец, споменахме, че в него може да се изпробва и най-новият фаблет на компанията Mate 9. Устройството е второто в каталога на Huawei, което включва технология на германската компания Leica, а продажбите му в големите вериги магазини за потребителска електроника започнаха няколко дни по-късно в сиво, златисто и бяло. Засега покупка от свободния пазар е единственият начин да се сдобиете със смартфона, но ако искате да спестите пари и вместо на стандартната цена от 1350 лв. да го вземете по-изгодно с предложение на мобилен оператор, ще се наложи да изчакате до началото на следващата година. Това беше потвърдено и по време на официалното българско представяне на Mate 9, което се проведе след малко повече от две седмици от дебюта му в търговската мрежа, но пък беше комбинирано с представянето на Циу Лунжуей, който е новият директор на отдел „Потребителски устройства” за Huawei България и Македония.

Както вече писахме при представянето му, Mate 9 предлага 5,9” дисплей с full HD резолюция и има корпус с характерното за флагманите на Huawei премиум излъчване. Устройството залага на представения наскоро чипсет HiSilicon Kirin 960 с 4GB RAM и 64GB разширяема памет, а батерията с капацитет 4000 mAh може да се зареди до 60% за половин час. Последното е възможно благодарение на собствената технология SuperCharge, която използва специално 4.5V / 5A зарядно. Смартфонът има USB Type-C интерфейс и сензор за отпечатъци върху задния панел, а за феновете на фотографията е основната камера с два сензора – монохромен 20МР и цветен 12МР. Както и при Р9, монохромният сензор се ползва за подобряване на уловените детайли, светлочувствителността и цветопредаването, а всичко това е създадено с участието на специалистите от Leica.  Добавени са система за оптична стабилизация и 4 начина за фокусиране, а освен това е включена и система за осигуряване на хибридно приближение с минимална загуба в качеството, която разчита на двата сензора.

Смартфоните вече записват 4K видео, което е свързано с ползването на новия чипсет Kirin 960. Включена е и 8МР камера за селфита с автофокус. С Mate 9 дебютира и новият интерфейс EMUI 5.0, който е базиран на Android 7.0 и е оптимизиран за по-бързо извършване на по-голямата част от действията с телефона. Предлага възможност за ползване на два акаунта в приложения като WhatsApp, а за запазване на високата производителност във времето се прилагат алгоритми за машинно обучение. Те се опитват да предвидят действията на потребителите, за да оптимизират наличната памет и работата на процесора, а ползването на специална файлова система предотвратява фрагментирането на данните, което води до спад на бързината с времето. Смартфонът е съвместим и с платформата за виртуална реалност Daydream на Google. Huawei Mate 9 се предлага със специалните гаранционни условия “ВИП сервиз”, които включват 3-годишна стандартна гаранция, 3 месеца гаранция на дисплея при неволно счупване и 3 месеца право на замяна при хардуерен дефект.

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Съгласен . На пазара няма друг модел с активна писалка .
    sgs_maniak
  • Съгласен . Няма друг телефон с активна писалка .
    sgs_maniak
  • Дааа , Ноут 7 засега е перфектния смартфон , с доста преднина пред останалите ама който ще да е , жалко за проблемите му .. Ама то е така , за да го няма перфектния сигурен смартфон !
    gergoff
  • Всеки, който е ползвал дори няколко часа Note7 е наясно, че не само Mate 9 не може да спечели феновете, а дори не може да бъде конкурент на въпросния апарат. За мен е чудно кой и как измисля такива гръмки заглавия или може би идеята е да се привлече вниманието към дадена новина и тя да бъде четена...
    algor
  • (yes)
    chany
  • Всеки телефон може да се отвори и батерията му да бъде сменена.
    bladyy
  • LG G5 е на по-малко от година ;)
    Stavenger
  • Това за батерията е задълже за мен винаги. Телефон, на който не мога да му махна или подменя потенциално опасна част или консуматив не ми влиза в шортлиста.
    strikercho
  • Т.е. със сигурност ползваш един телефон над 2.5, 3+ години?
    venciminchev