Huawei MateBook X Pro дава повече възможности чрез Huawei Share

Huawei MateBook X Pro дава повече възможности чрез Huawei Share

Актуалните смартфони и лаптопи на Huawei разполагат с технологията Huawei Share, а част от нея е и системата за многоекранна колаборация. Тя позволява бързата и лесна връзка на телефона с компютъра и последващото взаимодействие. За целта ще ви е необходим смартфон с интерфейс EMUI 10.1 или по-нов и лаптоп със стикер Huawei Share и програмата PC Manager.

За да осъществите връзка, трябва да активирате NFC функционалността на смартфона си и да го докоснете до специалния стикер до тъчпада на лаптопа. След това на екрана на компютъра се отваря прозорец, в който виждате дисплея на телефона си. Сега можете да използвате интерфейса на смартфона с мишката и клавиатурата или чрез жестове на дисплея.

Възможностите от тук нататък са доста широки, а сред тях са опциите за провеждане на гласови и видео разговори през лаптопа. По този начин няма да ви се налага да вземате телефона в ръка и можете да продължите работа, докато говорите.

Вероятно ще използвате най-често възможността за бърз трансфер на файлове. Това става със задържане върху избрани файлове и издърпването им към желана папка на компютъра. Така лесно можете да разтоварите от телефона кадрите от последната си ваканция, да ги обработите допълнително при желание и да ги споделите с приятели и роднини.

Разбира се, възможността за прехвърляне на файлове обхваща и други типове, което ще е ползотворно за бърза редакция при необходимост. Една от най-полезните опции е за преглеждане на известията от телефона на екрана на компютъра, а това определено пести време. Няма да се налага да вземате смартфона в ръка всеки път, когато някой коментира публикацията ви във Facebook например.

От възможностите на платформата Huawei се възползваха и някои звезди като Михаела Филева, Ивет Лалова и Крис Захариве, които създадоха този клип, част от кампанията #заеднозатеб (#togetherforyou).

Междувременно един от най-добрите избори за лаптоп, с който можете да се възползвате от пълната функционалност на Huawei Share, е MateBook X Pro. Ревюто ни на модела можете да си припомните тук, а междувременно днес ще се спрем на ключовите му характеристики.

Дизайнът на лаптопа е изчистен, а конструкцията е метална и компактна с тегло 1.33 кг. Преносимият компютър предлага 13.9-инчов FullView сензорен екран с резолюция 3000 х 2000 пиксела и яркост до 450 нита. Дисплеят е с тънки странични рамки, което позволява постигането на 91% съотношение екран-тяло. Покрива се и 100% от цветовата гама sRGB.

Интересен акцент е вграденият в бутона за зареждане четец на отпечатъци. В основата на обновената серия е 10-о поколение процесор Intel Core i7-10510U. Налична е и отделна видеокарта NVIDIA GeForce MX250 с 2GB GDDR5 вградена памет. Освен това откриваме 16GB RAM и 1TB SSD. Охлаждането се поема от системата HUAWEI Shark Fin Fans 2.0, като се превключва между пасивен и активен режим според натовареността.

Звуковата система се състои от четири говорителя, а батерията с капацитет 56Wh се зарежда през USB Type-C порт и предлага целодневна издръжливост с един заряд. В комплект с лаптопа идва зарядно за бързо зареждане, което може да бъде използвано и със смартфони, както и адаптер, който се свързва към един от USB Type-C портовете и предлага USB Type-A, USB Type-C, VGA и HDMI портове. За свързване се разчита още на Bluetooth 5, Wi-Fi ac, два USB Type-C и един стандартен USB Type-A портове.