Huawei може би също подготвя концептуален смартфон

Huawei може би също подготвя концептуален смартфон

Не е изключено до края на годината Huawei да ни изненада с нов продукт, който ще заложи на футуристичен дизайн с дисплей, който покрива по-голямата част от предния панел. Според нови слухове от Китай става дума за концептуално устройство, което е подобно на Xiaomi Mi Mix. Впечатляващият смартфон осигурява 6,4” дисплей, който заема 91,3% от предната му част и беше разграбен за броени секунди след старта на предварителните му продажби.

Вече се заговори, че и Galaxy S8 може да предложи подобен дизайн, но преди това с интерес очакваме да разберем дали и Huawei ще се включи в тази тенденция, която обещава да промени пазара на смартфони през идните години. Информация от китайската социална мрежа Weibo твърди, че устройството ще има четиристранно извит дисплей от Samsung, който ще е с минимални странични рамки.

Посочва се още, че телефона може да е снабдено с  множество сензори, които ще се ползват от технология с изкуствен интелект и не е изключено да постави началото на нова продуктова серия. Нещо повече, вече има хора, които са видели прототип на смартфона и те описват външния му вид като зашеметяващ. Ако информацията се окаже коректна, то премиерата на телефона е планирана за 16 декември, което подсказва, че продажбите най-вероятно ще стартират през следващата година.

Междувременно от Китай се появи изображение, което подсказва, че представянето на Mate 9 и Mate 9 Pro в страната ще е на 14 ноември. Според информацията Mate 9 ще се предлага в страната в 4 варианта според вградената памет и поддържаните честоти – 4GB RAM / 32GB за 3199 юана (425 евро) и 3399 юана (452 евро) според оператора и честотите, 4GB / 64GB за 3899 юана (518 евро) и 6GB RAM / 128GB за 4699 юана (625 евро). Що се отнася до Mate 9 Pro това е устройството с двустранно извит дисплей, което ще е по-евтин вариант на модела с Porsche Design. То ще е налично в два варианта – с 6GB RAM / 32GB и 6GB / 128GB памет срещу 4599 юана (610 евро) и 5199 юана (692 евро).

Източник: GizmoChina (1), (2), PlayfulDroid

  • Имаш право, но стига да са готови да съсипят световните си продажби, заради тези в Китай. Иначе спокойно могат да го обявят на 2 януари и да го пуснат в продажба седмица по-късно и всички да са щаствливи. Както и да е, ще ми е интересно, независимо кога, да видя какво са направили.
    board
  • Китайската нова година е на 18 Януари, така че звучи логично да го представят на 16 Декември и една, две седмици по късно да го пуснат в продажба, преди техните празници!
    Big User