Huawei може да започне производство на 5G оборудване в Европа

Наскоро стана ясно, че Huawei ще може да вземе, макар и ограничено, участие в изграждането на 5G мрежите в Европа и Великобритания. Това от своя страна изглежда е повлияло за вземането на решение от страна на компанията да построи производствени мощности за 5G оборудване на Стария континент.

Това е заявил представителя на Huawei в ЕС Ейбрахам Лиу по време на прием в Брюксел по случай лунната Нова година. Според него тази инвестиция би помогнала на компанията да се интегрира по-добре на континента, а по този начин 5G оборудването за Европа ще се прави в самата Европа.

"Вярваме, че можем да партнираме на Европа като изиграем важна роля в постигането на дигитален суверенитет чрез окуражаване на иновациите, промотиране и работа с европейската промишленост и помагайки й да стане световен дигитален лидер", допълва Лиу.

На събитието е присъствала и бившият вицепрезидент на Европейската комисия Вивиан Рединг. Тя отново е изтъкнала важността на 5G мрежите за бъдещето на ЕС и необходимостта от гарантиране на сигурността им .

Източник: Huawei (1), (2)