Huawei може да отложи премиерата на Mate X

Huawei може да отложи премиерата на Mate X

Huawei може да отложи пазарната премиера на смартфона си със сгъваем екран Mate X с три месеца. Изглежда устройството ще се появи през септември, а не както се очакваше досега през юни. За това научаваме от ръководителя на отдела за корпоративни комуникации в Huawei – Винсънт Панг, който говори пред Reuters по време на конференцията WSJ Tech D.Live.

Панг отрича отлагането да е свързано с наложените санкции от страна на САЩ, а посочва, че се дължи на процеса по сертификация на устройството при различни телекоми. Очаква се този процес да завърши през август. Пред Reuters той споделя също, че Huawei ще въведе собствената си операционна система Hongmeng в рамките на шест до девет месеца. Все пак отново беше подчертано, че компанията предпочита да продължи да работи с Google и Android.

Hongmeng е базирана на публично достъпна версия на Android, като първоначално ще е предназначена за телефони, а след това и за други видове устройства. Huawei вече е подала заявки за запазване на търговската марка Hongmeng OS в редица държави, макар според слуховете извън Китай тя ще носи друго име (Ark OS или Oak OS). Панг отхвърли и скорошната информация за отмяна на премиерата на следващия лаптоп на Huawei, която според него се очаква на по-късен етап.

Източник: Reuters

Оферти на деня