Huawei очаква 21% ръст на приходите за 2018

Новогодишното обръщение към служителите на Huawei от ротационния ръководител на компанията Гуо Пинг разкрива, че приходите за годината най-вероятно ще се увеличат с 21% до 109 милиарда долара - така за първи път те ще преминат границата от 100 милиарда долара. Според Reuters това е най-бързото нарастване през последните две години въпреки засиления глобален политически натиск върху компанията през последните месеци. В изявлението се посочва, че Huawei е успяла да си осигури 26 5G договора и очаква да достави над 200 милиона смартфона.

Източник: Reuters

 • https://pocketnow.com/huaweis-new-years-tweet-iphone :lol: :lol:
  Vasil977
 • Четейки тази информация от counterpointresearch, става ясно, че не Хуауей а други две фирми са лидери в продажбите на премиум смартфони. Китайците хубаво отчитат ръст на приходите, но там където се генерира най-много печалба от продажбите на смартфони имаме тотална доминация на Епъл и Самсунг. Моделите от сериите P и Мейт излезли през миналата година, няма спор, че са много добри, но явно други са грабнали лъвския пай от печалбата при продажбата на премиум смартфони.
  https://www.counterpointresearch.com/premium-smartphone-segment-captures-one-fifth-smartphone-sales-huawei-captures-double-digit-share-first-time/
  gog88
 • Успех!
  Stoicho_M4al