Evleaks показва как ще изглежда Nokia 9 PureView

Точно в края на годината Ивън Блас (evleaks) е готов да зарадва феновете на Nokia, които очакват с нетърпение следващия флагмански смартфон на HMD Global. Блас направи това, като публикува в Twitter рендър на Nokia 9 PureView, който потвърждава наличието на вграден в дисплея сензор за отпечатъци и на петорна основна камера. Екранът показва датата 1 октомври, което подсказва, че устройството е било готово за представяне още през есента, но финландската компания е решила да забави премиерата - това твърдят и досегашните слухове за телефона.

Преди дни стана ясно, че премиерата на Nokia 9 PureView е планирана за последната седмица на януари, така че няма да се наложи да чакаме прекалено дълго. Публикацията разкрива, че кодовото име на модела е Beholder, а снимката показва, че има стъклен заден панел и метална рамка. За щастие компанията е добавила стандартен дисплей, който не е изрязан, но това е довело до малко по-широки рамки под и над него.

Ново

По-късно се появи и промоционално видео, за което се твърди, че е официално. Според него устройството ще може да прави едновременно 5 снимки за запечатване на повече детайли, улавяне на до 10 пъти повече светлина и създаване на HDR изображения, а освен това ще се поддържа префокусиране след снимане. Видеото посочва, че Nokia 9 PureView ще има 6" 2K HDR10 дисплей, сензор за отпечатъци в дисплея, 6GB RAM, 128GB вградена памет и чипсет Snapdragon 845. Ще бъде включено и безжично зареждане.