Huawei официално продава филиала си Honor

Huawei официално продава филиала си Honor

След като миналата седмица ви съобщихме, че Honor е в напреднала фаза на преговори за продажбата на подразделението си Honor, сега имаме и официално потвърждение за сделката. Филиалът ще бъде придобит от Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., Ltd., които са подписали споразумение с Huawei Investment Holdings Co., Ltd.

В договора се заявява, че с придобиването ще бъдат защитени интересите на потребителите, доставчиците, партньорите и служителите на подразделението. Промяната в собствеността не би трябвало да засегне посоката на развитие на Honor и ръководството няма да бъде променено.

Shenzhen Zhixin New Information Technology е съставена от консорциум от над 30 компании. Тя поема ресурсите, марката, услугите, дейностите и решенията за Honor, а Huawei вече няма да има дял в бранда и участие в управлението.

Всичко това, разбира се, е следствие от американските санкции срещу Huawei, които сериозно затрудниха дейността на компанията. С продажбата би трябвало да се избегнат пречките пред Honor да възобнови нормалната си работа и да търгува с американски компании и с такива, използващи американски технологии.

Източник: Huawei