Huawei отчита ръст в приходите за тримесечието

Huawei отчита ръст в приходите за тримесечието

Huawei обяви финансовите си резултати за третото тримесечие и на пръв поглед те не са особено засегнати от санкциите на американското правителство. Компанията отчита за периода ръст на приходите от 27% на годишна база, макар включването й в забранителния списък на САЩ да й пречи да купува компоненти от американски компании. За първите три четвърти на годината са регистрирани приходи от 610.8 милиарда юана, което е с 24.4% повече спрямо 2018.

Huawei посочва, че е запазила своя фокус върху комуникационната инфраструктура и умните устройства, а освен това е подобрила ефикасността и качеството на своята дейност. Това е помогнало за постигането на оперативна и организационна стабилност и е заздравило представянето през първите три месеца на годината. При мрежовото оборудване се отчита ръст като следствие от навлизането на 5G мрежите по света.

Компанията отчита, че досега е подписала 60 договора за изграждането на комерсиални мрежи от пето поколение и е доставила над 400 000 5G Massive MIMO активни антени в глобален мащаб. В потребителския бизнес също се отчита стабилен ръст. За първите три четвърти на годината са били доставени над 185 милиона смартфона, което е увеличение с 26% спрямо 2018. Компанията посочва, че отчита бърз ръст и в области като компютри, таблети, носима електроника и умни аудио продукти.

По-рано през годината Huawei заяви, че очаква американските санкции да намалят годишните приходи на потребителското подразделение с около 10 милиарда долара. До известна степен това се дължи и на невъзможността на Google да осигури достъп до своите услуги и приложения с новите телефони на компанията. Както вече писахме, моделите от серията Mate 30 се продават без тях.

Източник: Huawei, New York Times

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция