Huawei P30 Pro вероятно ще е с извит и изрязан дисплей

В последните дни започнаха да се появяват все повече слухове за серията P30 на Huawei, която ще видим през пролетта. През седмицата вече изтече информация за новия сензор IMX607 на Sony, който не е изключено да е в основата на камерата на бъдещия флагман на китайската компания. Според последна информация на популярния лийкър Ice Universe Pro версията на P30 ще е с извит OLED дисплей, който ще е изрязан.

Аксесоари за:

Новината звучи леко странно, като се има предвид, че в следващите дни Huawei ще пусне Honor View 20 и Nova 4, които са с отвор в дисплея за селфи камерата вместо с голяма изрязана част от панела. Оказва се обаче, че причината за това необичайно на пръв поглед решение е използването на OLED технология при екрана. В момента Samsung е единствената компания, която може да произвежда AMOLED панели с отвори, докато Huawei използват компоненти на BOE и LG.

В случая и двете компании поне за момента все още не предлагат решения от типа на дисплеите Infinity-O на Samsung. Въпреки това според Ice Universe е възможно да се намери вариант за капковиден прорез, който е значително по-ненатрапчив за потребителите. Естествено, трябва задължително да имаме предвид, че до премиерата на Huawei P30 Pro има поне три месеца и компанията все още има време за промени по устройството.

Източник: Twitter

  • Абе тая точка в средата не ме бърка, не е като огромната вежда в другите. И предпочитам така пред безсмисленото изрязване на дупка в дисплея, независимо къде се намира. А кривият екран не ме блазни, изобщо!
    Вито
  • Абсолютно си прав.
    julianjulian10