Huawei P40 Pro може да предложи 120Hz дисплей и батерия с графен

Huawei P40 Pro може да предложи 120Hz дисплей и батерия с графен

Huawei работи активно върху разработката на смартфоните, които ще наследят успешната серия P30. Няколко месеца преди очакваната премиера се появи и първото по-значително изтичане на информация за един от моделите в серията - P40 Pro. Според публикация в Twitter устройството може да въведе редица подобрения, включително батерия с графен и капацитет 5500 mAh плюс поддръжка на технология за бързо зареждане при 50W.

Препоръчани оферти

Непотвърдената информация твърди, че устройството е базирано на чипсет Kirin 990 5G, а екранът му е OLED с диагонал 6.5 инча, резолюция Quad HD+, честота на опресняване 120Hz и отвор за двойна селфи камера. Съотношението екран-корпус може да достигне 98%, а дизайнът ще включва извити на 90 градуса страни от тип Waterfall. Твърди се, че оОсновната камера ще е петорна и отново ще бъде използвана технология от Leica, като главният сензор ще е 64-мегапикселов с оптична стабилизация.

Според инфомацията освен него най-вероятно ще видим 20MP сензор с ултраширокоъгълен обектив, 12MP с перископна оптика, сезор за макро снимки и 3D Time of Flight сензор за по-добри боке ефекти. По всичко изглежда, че флагманът ще работи под Android 10 с EMUI 10, но тепърва ще разберем далище включва услугите и приложенията на Google. Huawei представи P30 през март и ако традицията се запази, може да видим P40 по същото време на следващата година.