Huawei планира да предлага P40 глобално

Според нова публикация на The Information Huawei възнамерява да предложи моделите от следващата си флагманска серия P40 на глобалната аудитория. Устройствата се очакват в началото на 2020, а решението е изненадващо, защото актуалните модели Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro се появиха първо в Китай, a след това и в някои азиатски страни. Припомняме, че това решение е свързано с липсата в моделите на услугите и приложенията на Google (GMS), което е следствие от американските санкции срещу Huawei.

Засега не е ясно защо серията P40 ще получи глобална премиера, защото и в нея ще липсва пакета GMS. Според една теория компанията може да има някаква вътрешна информация за края на санкциите и изваждането й от забранителния списък на САЩ, така че ще може отново да ползва софтуера на Google. Друга теория е, че Huawei ще заложи на Huawei Mobile Services (HMS), което няма да е никак лесно, защото компанията ще трябва да стимулира разработчиците на приложения да добавят поддръжка за тях.

Междувременно Huawei ще трябва да се справи и с проблемите, които поражда липсата на GMS, защото много приложения разчитат на тях за различни неща - от доставянето на реклами до осигуряването на push нотификации. Работата не е малко и е силно вероятно компанията да не успее с нея до пролетта на 2020, когато би трябвало да видим премиерата на серията P40. Това смята и един от разработчиците в интервю за The Information. Има и друга теория, че новите модели ще са подобрени варианти на P30 и P30 Pro, за да се избегне нуждата от нов GMS лиценз, но пък колко потребители биха платили повече за подобно устройство.

Източник: Android Authority, The Information

  • Очевидният отговор е - Kirin 980. Той е лицензиран ...
    Kuzmanow