Huawei планира да предлага P40 глобално

Huawei планира да предлага P40 глобално

Според нова публикация на The Information Huawei възнамерява да предложи моделите от следващата си флагманска серия P40 на глобалната аудитория. Устройствата се очакват в началото на 2020, а решението е изненадващо, защото актуалните модели Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro се появиха първо в Китай, a след това и в някои азиатски страни. Припомняме, че това решение е свързано с липсата в моделите на услугите и приложенията на Google (GMS), което е следствие от американските санкции срещу Huawei.

Засега не е ясно защо серията P40 ще получи глобална премиера, защото и в нея ще липсва пакета GMS. Според една теория компанията може да има някаква вътрешна информация за края на санкциите и изваждането й от забранителния списък на САЩ, така че ще може отново да ползва софтуера на Google. Друга теория е, че Huawei ще заложи на Huawei Mobile Services (HMS), което няма да е никак лесно, защото компанията ще трябва да стимулира разработчиците на приложения да добавят поддръжка за тях.

Междувременно Huawei ще трябва да се справи и с проблемите, които поражда липсата на GMS, защото много приложения разчитат на тях за различни неща - от доставянето на реклами до осигуряването на push нотификации. Работата не е малко и е силно вероятно компанията да не успее с нея до пролетта на 2020, когато би трябвало да видим премиерата на серията P40. Това смята и един от разработчиците в интервю за The Information. Има и друга теория, че новите модели ще са подобрени варианти на P30 и P30 Pro, за да се избегне нуждата от нов GMS лиценз, но пък колко потребители биха платили повече за подобно устройство.

Източник: Android Authority, The Information

Препоръчани оферти

  • Очевидният отговор е - Kirin 980. Той е лицензиран ...
    Kuzmanow