Huawei подготвя настолни компютри със собствен процесор (обновено)

Huawei подготвя настолни компютри със собствен процесор (обновено)

Huawei се подготвя да представи настолни компютри, които използват собствени процесори на компанията от филиала ѝ HiSilicon. Става дума за MateStation B515 чиито снимки се появиха в китайската социална мрежа Weibo.

Устройството е предназначено за правителствени организации и корпоративни клиенти. В основата му е чипът Kunpeng 920, който използва ядра ARM и се произвежда по 7-нанометров процес от TSMC. Използваният тук процесор е осемядрен с честота 2.6 GHz.

Сред останалите елементи са четири слота за RAM памет, която може да е с капацитет до 64GB DDR4-2400. Налична е и опция за добавяне на до шест устройства за съхранение с интерфейс SATA 3.0, както и две с M.2. Графичният ускорител е AMD R7 Radeon 430, но може да се добави и допълнителна видеокарта с интерфейс до PCIe 3.0 x16.

Достъпни са още по четири USB 3.0 и USB 2.0, както и два мрежови порта. Huawei MateStation B515 ще е в комплект с монитор с диагонал на екрана 23.8 инча, резолюция Full HD и покритие на 72% от цветовата гама NTSC.

Източник: Weibo

Ново (23.11)

Компанията представи работната станция MateStation B515, но въпреки очакванията тя използва процесори AMD Ryzen. Устройството включва Ryzen 5 4600G или Ryzen 7 4700G и може да бъде конфигурирано с 8 GB или 16 GB RAM, 256 GB или 512 GB SSD и 1 TB SATA твърд диск.

Мониторът е снабден с 23.8" IPS панел с резолюция 1920 x 1080 пиксела и контраст 1000:1, а в добавената в комплекта клавиатура са вградени сензор за отпечатъци и NFC чип за бърза връзка със смартфоните на Huawei. MateStation B515 работи с Windows 10 Pro и е достъпен само за бизнес потребители в Китай.

 • Абе на кой му пука вече за тая потънала шпионска фирма? Те телефоните им пропаднаха, мрежовото оборидване само в африканските бананови републики, сега седнали компютри да правят, хахахах! Скривай се пак в дупката, защото Китайчетата те дебнат, за да те ....... :) И не са в Африка, а банановите републики са в Централна Америка :)
  Боби13
 • Ей, голяма мъка по тая китайка бе :lol:
  AVKansazov
 • Абе на кой му пука вече за тая потънала шпионска фирма? Те телефоните им пропаднаха, мрежовото оборидване само в африканските бананови републики, сега седнали компютри да правят, хахахах! Скривай се пак в дупката, защото Китайчетата те дебнат, за да те ....... :) И не е само в Африка, а банановите републики са в Централна Америка :)
  Боби13
 • Абе на кой му пука вече за тая потънала шпионска фирма? Те телефоните им пропаднаха, мрежовото оборидване само в африканските бананови републики, сега седнали компютри да правят, хахахах!
  strikercho