Huawei подписа договор за доставка на 5G оборудване за руски телекоми

Huawei подписа договор за доставка на 5G оборудване за руски телекоми

Като част от посещението на китайския лидер Си Дзипин в Москва, представители на Huawei и операторът MTS подписаха споразумение за доставка на 5G оборудване мрежи. Според изявление от руската страна целта е пилотното пускане на мрежите да стане през 2019 и 2020 година.

Междувременно стана ясно, че руския регулатор е добавил още честоти за тест на технологиите от следващо поколение в Москва. Определени са били и две допълнителни зони за 5G тестове (стадион "Лужники" и деловия център "Москва Сити"), а първоначалния обхват от 25.25-27.5 Ghz е разширен до 25.25-29.5 Ghz.

Припомняме, че наскоро се появи информация, че американското издание на руската телевизия RT е започнала кампания на дезинформация срещу мрежите от пето поколение, която твърди, че те са вредни за здравето. В същото време в Русия тече усилена подготовка за старта на 5G мрежите, а според информация на ТАСС Владимир Путин лично е форсирал събитията, а крайната цел е потребителите да могат да се възползват от новите услуги след 2020 година.

Източник: BBC, Telecompaper

 

 

Оферти на деня