Руска телевизия с кампания срещу 5G в САЩ

Руска телевизия с кампания срещу 5G в САЩ

Американското издание на руската телевизия RT пусна в своята новинарска емисия репортаж за вредите от 5G мрежите. Според медията група учени са определили мрежите от пето поколение като "опасен експеримент с човечеството", защото сигналите могат да доведат до сериозни проблеми като рак на мозъка, безплодие, аутизъм, сърдечни тумори и Алцхаймер. За момента все още няма ясно доказано потвърждение на тези твърдения, но телевизията явно е решила да всява страх в умовете на американските потребители. Това няма да й е за първи път, защото щатските разузнавателни агенции вече са наясно с намесата на RT America в президентските избори през 2016.

Само преди няколко дена в Швейцария имаше улични протести срещу 5G мрежите в страната и искания за налагане на мораториум върху тях до окончателното изясняване на евентуалните вреди за хората и околната среда. В същото време обаче независимо от твърденията на RT America в САЩ в самата Русия тече усилена подготовка за старта на 5G мрежите. Според информация на ТАСС президентът Владимир Путин лично е форсирал събитията, а крайната цел е потребителите да могат да се възползват от новите услуги след 2020 година. Правителствена програма предвижда към 2024 5G мрежи да има във всички руски градове с население над 300 000.

Източник: NY Times

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Това е част от "Хибридната война" срещу Америка. Путин казва на американците "Не, не, 5G е много вредно за здравето, не го правете", а сам е разпоредил до края на 2024 в Русия да има изградена 5G мрежа. Добре, че Конгресът е хитър и въведе нови санкции срещу Русия, за ЕВЕНТУАЛНА нова намеса в бъдещите избори, които ще се състоят през 2020 година. Стана малко като приказката за "Нероден Петко", но за американците това е нормално.
    Nik21
  • Ами ще има като се пуснат мрежите.
    tzincbg
  • Kъде са проучванията че няма вреда ?
    STE1
  • И къде са им проучванията за каквито и да са доказателства за тези твърдения? И то без да има такива мрежи? Как пък всяка нова технология причинява всичко, за което не знаем точните причини?
    tzincbg